Za nekdanjo ženo so bile 'bunga bunga' zabave preveč. Foto: EPA
Za nekdanjo ženo so bile 'bunga bunga' zabave preveč. Foto: EPA
Francesca Pascale
Francesca je dejala, da je naredila red v Berlusconijevi hiši. Foto: EPA

Nekdanji italijanski premier in medijski mogotec se je, razumljivo, pritožil na odločitev nižjega sodišča, ki mu je pred časom naložilo, da mora Veronici Lario nakazati neverjetnih 100.000 evrov na dan. S pritožbo je uspel, saj je višje sodišče v Milanu sklenilo, da je vsota "pretirana", zato jo je znižalo za tretjino.

Tako se je zgodba zdaj obrnila - Lariova, ki je bila z razvpitim politikom poročena dve desetletji, mu mora vrniti 36 milijonov evrov, ki jih je Silvio v zadnjih treh letih preplačal.

Poročena dve desetletji
Veronica Lario, nekdanja igralka in mati njegovih treh otrok - Berlusconi ima sicer pet otrok - je do zdaj dobila že 108 milijonov evrov preživnine. Prekipelo ji je, potem ko je izbruhnilo več škandalov o njegovih razvratniških zabavah s pomanjkljivo oblečenimi televizijskimi starletami in ob domnevni spolni aferi z mladoletno prostitutko Ruby. Kot razlog za ločitev je navedla "neprimerno druženje z mladoletnimi".

Znesek še ni dokončen
To pa ni prvič, da je bila ločitvena pogodba med njima spremenjena. Oktobra lani je namreč sodišče v Monzi v bližini Milana odločilo, da je trimilijonska preživnina na mesec pretirana, zato jo je znižalo na 1,4 milijona evrov, a s tem seveda ni bila zadovoljna Veronica Lario, ki se je pritožila, sodišče v Milanu pa je zdaj očitno sprejelo neko srednjo pot.

A saga še ni končana - dokončna sodba in s tem tudi znesek, ki ga bo moral trikratni italijanski premier plačati, bo znana do konca leta.

Berlusconi je po ločitvi od Lariove v zvezi z 28-letno Francesco Pascale, ki je mlajša tudi od nekaterih njegovih otrok. V intervjuju za italijansko izdajo revije Vanity Fair je lani dejala, da se je v "plejboja" svetovne politike zaljubila že v najstniških letih, nato pa se počasi prebijala do poznanstva z njim. "Zasledovala sem ga, ga snubila, vse sem storila. Vse, kar je moral narediti on, je bilo, da je privolil v zvezo z mano," je dejala.