Osrednja tarča napada Midlerjeve je bila 21-letna pevka Ariana Grande. Foto: EPA
Osrednja tarča napada Midlerjeve je bila 21-letna pevka Ariana Grande. Foto: EPA

"Zdi se, da lahko danes počneš vse, kar želiš. Očitno se ljudje res radi pretvarjajo, da seksajo. In se res radi tolčejo po zadnjici," je dejala v intervjuju za britanski Telegraph. Takšno dejanje je 68-letnica označila za grozno. "Vedno sem presenečena, ko vidim koga, kot je Ariana Grande, s tistim njenim bebavim visokim glasom, sicer zelo dober glas, kako drsa po kavču in je videti smešna. Smešna čez vse meje normale in ne vem, kdo ji naroča, naj to počne."

Izrazila je željo, da bi mlade zvezdnice, z Grandejevo na čelu, nehale s takšnim početjem. "To ni moja stvar. Nisem njena mama niti njena menedžerka. Mogoče jim govorijo, da morajo to početi. Seks se prodaja. Seks se vedno proda," je zaključila igralka.

Midlerjeva z nasveti mladim
Del krivde za takšno stanje je obesila nase, saj je - kot je dejala - morda malo zgubila stik z resničnostjo. Mladim talentom pa je v intervjuju še sporočila: "Zaupajte svojemu talentu. Ni vam treba, da se obnašate kot prostitutke, da bi prišle naprej. Res vam ni treba."

Na besede Midlerjeve se je že odzvala Grandejeva, osrednja figura letošnje podelitve MTV-jevih nagrad VMA. "Bette je bila vedno feministka, ki se je borila za to, da lahko ženske počnejo, kar se jim je j*** zazdelo. Brez sodbe. Ne vem, kam je šla ta Bette, ampak hočem tisto seksi morsko deklico nazaj," je zapisala mlada pevka, ob tem pa na Twitterju objavila fotografijo Midlerjeve v kostumu morske deklice.