Beyonce s svojo malo Blue Ivy. Foto: Instagram
Beyonce s svojo malo Blue Ivy. Foto: Instagram
Urejena mati - neurejena hči? Foto: Instagram

Za peticijo na spletni strani Change.org z naslovom "Počesita ji lase" stoji Newyorčanka Jasmine Tolliver, ki je takole ubesedila svoje ogorčenje: "Kot ženska, ki razume pomembnost lasne nege, teko gledam otroka, ki trpi za pomanjkanjem ustrezne vlažnosti las. Starša Blue Ivy, Sean Carter alias Jay-Z in Beyoncé, sta pri poskusih urejanja pričeske Blue Ivy neštetokrat pogorela. Ta stvar je prišla tako daleč, da ima otrok lase brez vsakega leska, z dredi in klobčiči. Prosim, razširite glas o ustrezni skrbi za lase Blue Ivy."

Precej žaljiva peticija je zbrala že 4.854 podpisov, najbolj goreči izmed podpisanih pa so na strani tudi prostodušno delili svoja ne prav prijazna mnenja o pričeski malčice.
"Sovražim, ko je mati s svojo do popolnosti urejeno pričesko videti kot milijon dolarjev, otrok pa kot da že od rojstva ni videl glavnika," je zapisal eden. "Ker noben otrok, čigar mama zapravi na tisoče dolarjev na mesec za svoje lase, ne bi smel biti videti kot ovca," je svoj podpis utemeljil drugi.

Dva tabora
Na drugi strani so se zbrali podporniki težkokategornega glasbenega para, ki menijo, da je oseba, ki se je domislila peticije, popoln idiot in povrhu tega še rasist (pa čeprav je Tolliverjeva v bistvu temnopolta).

"Morda pa potrebujemo peticijo, naj si Jasmine Tolliver najde svoje življenje," tako meni eden, drugi pa se zgražajo, kako lahko nekdo stran, namenjeno resnejšim peticijam, izkoristi za tako bedarijo.

Tolliverjeva se zdaj na svoji strani na Facebooku brani, da gre za šalo, a peticija še naprej dobiva podpise.

K. S.