Skladba Drunk in Love je izšla leta 2013 na albumu Beyonce, ki se je prodal v več kot pet milijonih izvodov. Foto: EPA
Skladba Drunk in Love je izšla leta 2013 na albumu Beyonce, ki se je prodal v več kot pet milijonih izvodov. Foto: EPA

Mitsou je nekdanja članica priznane skupine Ando Drom in ustanovna članica zasedbe Mitsoura, ki združuje tradicionalno romsko in elektronsko glasbo. Znana je po svojem specifičnem glasu, sodelovala pa je že s številnimi priznanimi glasbeniki.

Kljub temu za njo širša javnost še ni slišala - do zdaj. Mitsou se je v svetovnih medijih znašla zaradi tožbe proti Beyonce in Jay Z-ju. Madžarska pevka trdi, da je v skladbi Drunk In Love, ki jo izvajata omenjena zvezdnika, uporabljen del njene skladbe Bajba, Bajba Pelem, ki jo je posnela leta 1995. Ker so ga uporabili brez dovoljenja, zahteva odškodnino in prenehanje prodaje ameriške uspešnice.

Sporni del Beyoncejine pesmi je večkrat uporabljen digitalno spremenjen glas Monike, ki ga lahko slišite tudi na samem začetku pesmi. "Skupno je v pet minut in pol trajajoči skladbi za minuto in pol Mitsourinih vokalov," piše v tožbi. Monikin odvetnik pa je dodal še, da je njegova stranka priznana glasbenica z unikatnim glasom, ki pa ni nikoli podpisala nobenega papirja, ki bi dovoljeval uporabo njenega glasu v komercialne namene.