Bill Cosby ponovno vložil tožbo. Foto: Reuters
Bill Cosby ponovno vložil tožbo. Foto: Reuters
Beverly Johnson
Obtožbe manekenke naj bi bile lažne. Foto: Reuters

S tem je Beverly postala osma ženska, ki ji je zvezdnik v zadnjem mesecu vrnil udarec. Manekenka je ena izmed več kot petdesetih žensk, ki so se pritožile, saj naj bi jih Cosby pred desetletji omamil in v številnih primerih celo spolno zlorabil.

Beverly je bila v sedemdesetih in osemdesetih letih ena izmed vodilnih manekenk in je tako ena izmed najbolj prepoznavnih žensk, ki naj bi Cosbyju popolnoma uničile ugled in čustveno stabilnost. Ravno zato slavni komik zahteva obravnavo pred poroto in še vedno vztraja, da manekenke nikoli ni zlorabil na takšen ali drugačen način.

78-letni komik že od začetka govoric vztraja, da ni kriv in da še nikoli ni bil ničesar obtožen. Mnogo zlorab, o katerih je govor, se je zgodilo pred desetletji in zato spadajo med zapadle primere, pri katerih pregon ni več mogoč, ga pa zato ženske tožijo zaradi obrekovanja.

Cosby že toži sedem drugih žensk
Prejšnji teden je Cosby zaradi obrekovanja in zlonamernosti vložil tožbo proti sedmim ženskam. Obtožbe proti njemu pa so na dan prišle že decembra lani. 63-letna Beverly je po poročanju Reutersa novembra lani za Vanity Fair napisala podroben članek o srečanju s Cosbyjem iz poznih osemdesetih let. Trdi, da jo je komik, najbolj znan po svoji vlogi v The Cosby Show, povabil k sebi domov, kjer naj bi ji v kavo podtaknil mamilo.

"V primerih posilstva in zlorabe napadalci storijo vse, da bi svoje žrtve ustrahovali in na dan privlekli čim več njihovih šibkosti, da bi se nehale upirati," je Beverly Johnson dodala v svoji izjavi. Cosby pa je v svoji pritožbi navedel, da z manekenko nikoli ni preživel časa na samem. V tožbi je zahteval sodno odredbo, da mora Beverly preklicati vse javne izjave in pritožbe ter iz svoje knjige spominov v celoti odstraniti poglavje o njem.

Pritožbe, ki so se v zadnjem letu kar vrstile, so močno vplivale na igralčeve igralske projekte in nastope. Sodni dokumenti, ki so bili razkriti julija letos, pa so pokazali, da se je Cosby zaradi nakupa močnih uspavalnih tablet, ki jih naj bi uporabil za omamljanje žensk, moral zagovarjati že leta 2005.