Doleti ga lahko tudi 10 let zapora. Foto: EPA
Doleti ga lahko tudi 10 let zapora. Foto: EPA
bill cosby
Sodišče kazenskega pregona ni želelo opustiti. Foto: EPA
Začetek sojenja Billu Cosbyju

Čeprav je svoje zgodbe povedalo več kot 50 žensk, pa je večina primerov zastaranih in tako neprimernih za sodno obravnavo. Andrea Constand je ena izmed redkih, ki bo po vseh letih doživela sodni epilog.

Na zadnjem srečanju v sodni dvorani so prebrali njeno izjavo iz leta 2005, kjer je povedala, da je Cosby zatrjeval, da so modre tabletke zgolj za sprostitev. Constand je tako pogoltnila tablete in nato spila kozarec vina.

Najprej kozarca vina sicer ni želela sprejeti, saj ves dan naj ne bi jedla, a je Cosby pri tem vseeno vztrajal. "Ko nisem mogla govoriti, me je zagrabila panika," je v izjavi dodala Constand.

Tožba se vleče že 10 let
Andrea Constand je vlogo za tožbo vložila že leta 2006, a takrat se je zgodba končala zgolj s poravnavo ali povedano drugače - plačana je bila za molk.

Leta 2014 je Cosby v posnetku sicer izjavil, da je drogiral Constand in da v spolni odnos ni privolila, zdaj pa poskuša svojo krivdo znova zanikati.

Takrat je dejal tudi, da je med snemanjem neke nanizanke od agencije zahteval srečanje s petimi ali šestimi manekenkami na teden. Stare so morale biti med 16 in 18 let, imeti pa so morale tudi težave z napredovanjem v igralski karieri.

Med drugim je bila razkrita tudi zgodba takrat 19-letne Therese Picking. Komika so vprašali, kdaj je dekle privolilo v spolni odnos. "Spoznala sva se v Las Vegasu in srečala v zaodrju. Dal sem ji tableto, nato pa sva imela spolni odnos," je na to mirno odgovoril Cosby. "Bila je tiho, zato sem to razumel kot privolitev," poroča FOX News.

Že pred leti naj bi priznal, da si je priskrbel različna opojna sredstva, da bi jih dal mladim ženskam, s katerimi je želel imeti spolne odnose.

Če bo Cosby obtožen, ga čaka do deset let v zaporu, bo pa tudi na seznamu spolnih prestopnikov.

Začetek sojenja Billu Cosbyju