Shakira in Milan pogosto na tribunah spodbujata Piqueja. Foto: EPA
Shakira in Milan pogosto na tribunah spodbujata Piqueja. Foto: EPA
Shakira in Gerard Pique
Par sta že skoraj pet let. Foto: EPA

Pevka je prek svoje spletne strani sporočila, da je rodila malega "bojevnika" in "branilca človeštva" in tako razkrila pomen imena, ki ima sicer grško-ruske korenine.

Ime prvorojenca pa sta zvezdnika pojasnila tako: "Ime Milan pomeni dragi, ljubljeni in milostljiv v slovanskih jezikih, v latinščini živahen in delaven, v sanskrtu pa združevanje."

Novico o imenu je medijem izdal nogometašev dedek Amador Bernabéu, ki je ponosno povedal, da je njegov pravnuk podoben Gerardu: "Ko se je rodil Milan, so takoj rekli, da je podoben Shakiri, povedali so mi, da je drugi sin isti kot Gerard."

Shakira je rodila v četrtek zvečer v porodnišnici Quiron Tecknon v Barceloni. Porod je potekal brez težav, z načrtovanim carskim rezom. 27-letni športnik in njegova deset let starejša ljubezen sta novico sama objavila v sporočilu za javnost, že pred meseci pa sta napovedala, da bo tudi drugi sin takoj po rojstvu postal član blaugrane. Za njegovo včlanitev je danes poskrbel prav nogometašev dedek Amador.

Glede na to, da Shakira in Gerard rojstni dan praznujeta 2. februarja, Milan je bil rojen 22. januarja, mlajši sin pa 29. januarja, se bodo v prihodnjih letih ob tem času rojstnodnevne zabave pri njih doma kar vrstile ...

Sicer sta bila zvezdnika, ki veljata za enega najslavnejših parov na svetu, dejavna še tik pred odhodom v porodnišnico. Branilec Barcelone je tako še 24 ur pred rojstvom drugega sina v Madridu odigral vseh 90 minut tekme v kraljevem pokalu, ko je njegova ekipa s 3:2 premagala Atletico Madrid. Shakira je ostala doma v Barceloni, v družbi svojih staršev.

Zbirala sredstva za Unicef
Par že vrsto let sodeluje z Unicefom. Tako sta januarja organizirala "svetovno zabavo pred rojstvom otroka", da bi zbrala sredstva za ta sklad in otroke, potrebne najnujnejše pomoči. Nedavno je Shakira drugo nosečnost opisala kot "resnično darilo". "Nekoč bi rada imela tudi deklico, a nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo. A srečna sem tudi s svojimi fanti," je dejala in dodala, da je zelo zadovoljna, ker Milan odrašča v večkulturnem okolju. "Preden otrok dopolni tri leta, se lahko nauči kateri koli jezik, zato Milan posluša katalonski, španski, angleški, francoski, nemški, ruski in kitajski jezik. Otroci so sposobni mnogo več stvari, kot si mislimo, in nikoli ni prezgodaj za učenje."

Shakira in Pique sta v zvezi od leta 2010, prej pa je bila pevka v dolgoletni zvezi z argentinskim odvetnikom Antoniom de la Ruo. Kmalu po tem, ko sta se po enajstih letih razšla, je Argentinec vložil tožbo proti nekdanji ljubezni, vredno 250 milijonov dolarjev, s katero je zahteval odškodnino za opravljeno delo kot njen menedžer.