Poroko napovedujejo na predsednikov 60. rojstni dan, ki bo 12. avgusta. Foto: EPA
Poroko napovedujejo na predsednikov 60. rojstni dan, ki bo 12. avgusta. Foto: EPA

Odmevni ljubezenski škandal, ki ga je na začetku leta sprožila revija Closer, pri kateri so objavili fotodokaze skrivnega sestankovanja francoskega predsednika s priznano igralko, bo svoj epilog morda dobila na poročnem slavju. Politični kolegi namreč pritiskajo na Hollanda, naj se poroči s svojo ljubico.

Francoske socialiste skrbi, da zasebno življenje predsednika ljudi zanima bolj kot njihov politični program, zato menijo, da bi bilo najbolje, če Hollande položi vse karte na mizo in igralko predstavi kot svojo novo partnerico. S tem bi pokazal, da ni šlo le za bežno razmerje, prav tako pa bi končal ugibanja o tem, ali sta z Julie še par ali ne. "Govorice, da bo zvezo formaliziral s poroko, se pojavljajo že tri mesece," je vir razkril za časopis Le Parisien.

Ljubezensko afero med politikom in umetnico je 10. januarja 2014 razkrila britanska revija Closer, ki je na sedmih straneh objavila fotografije Hollanda in 42-letne Julie, ki odhajata iz nekega stanovanja v Parizu. Pozneje se je razvedelo, da je par ljubezensko razmerje začel že med predsedniško kampanjo leta 2012.

Gayetova je med Francozi izjemno priljubljena igralka, ki je bila med leti 2003 in 2006 poročena z argentinskim režiserjem Santiagom Amigoreno, s katerim imata dva otroka. Hollande pa je bil več kot 30 let v zvezi z nekdanjo predsedniško tekmico Nicolasa Sarkozyja Segolene Royal, s katero ima štiri otroke. Na začetku leta 2007 sta se s političarko razšla, saj se je predsednik zbližal z Valerie Trierweiler. 49-letno ugledno novinarko pa je doletela podobna usoda kot Segolene, Hollande jo je varal z mlajšo izbranko - Julie Gayet.

Če se bosta francoski predsednik in lepa igralka res poročila, bo to prvi zakon za 59-letnega politika, saj je s svojima nekdanjima partnericama živel v zunajzakonski skupnosti.