Bo Floyd Mayweather 2. maja razveselil 50 Centa? Foto: EPA
Bo Floyd Mayweather 2. maja razveselil 50 Centa? Foto: EPA

Omenjeni dvoboj velterske kategorije, ki bo 2. maja v Las Vegasu, naj bi bil vreden kar 300 milijonov dolarjev, boksarski svet pa ga nestrpno pričakuje že več let. Gre za enega najbolje plačanih dvobojev v zgodovini boksa, statistika napoveduje manjšo prednost neporaženemu Američanu.

"Prvaku bo uspelo, odpihnil ga bo. Videti bo, kot da je 'kvihtal' brez zveze," je 50 Cent (s pravim imenom Curtis Jackson) dejal za radio Power 105,1. "Dolgo sem razmišljal o stavi, najverjetneje bom stavil 1,6 milijona dolarjev. Res sem osredotočen na dvoboj," je dodal Jackson.

Osemintridesetletni Mayweather, ki je v karieri dobil prav vseh 47 profesionalnih dvobojev, je svetovni prvak po verzijah WBA in WBA. Dvajset mesecev mlajši Pacquiao, ki je v 63 nastopih izgubil petkrat, pa je svetovni prvak po verziji WBO.

Gre za finančno najmočnejši dvoboj v zgodovini boksa. Mayweather lahko s svojim nastopom zasluži več kot 120 milijonov ameriških dolarjev, njegovemu tekmecu s Filipinov se jih obeta okrog 80 milijonov.