Boy George je v zaporu preživel štiri od dosojenih 15 mesecev. Foto: Reuters
Boy George je v zaporu preživel štiri od dosojenih 15 mesecev. Foto: Reuters

47-letni pevec s pravim imenom George O'Dowd je 15-mesečno kazen začel prestajati januarja, zapor Edmunds Hill v angleški pokrajini Suffolk pa zapustil v ponedeljek, po dobrih štirih mesecih. Pred njegovo hišo so ga pričakali številni prijatelji ter množica fotografov in novinarjev, ki od pevca niso dobili nobene izjave, jim je pa pomahal, še poročajo britanski mediji.

Pevec, ki je zaslovel v začetku 80. let kot vodja skupine Culture Club, se je na sodišču znašel, potem ko ga je aprila 2007 29-letni Norvežan Audun Carlsen prijavil, da ga je priklenil na steno in ga nato pretepel. Kontroverzni zvezdnik je pozneje razložil, da je Carlsena spoznal med snemanje pornografskih fotografij in ga nato pod vplivom kokaina povabil na svoj dom.

Norvežan naj bi mu ukradel slike
Na sodišču je Boy George priznal, da je Norvežana - ker je sumil, da mu je ukradel slike z računalnika - priklenil na steno, a ob tem še zagotovil, da ga ni pretepel. Carlsen pa je na sodišču trdil, da ga je pevec namerno poškodoval: z lisicami ga je priklenil na zid in ga pretepal z verigo, saj naj bi bil jezen, ker ob njunem prvem srečanju ni hotel z njim v posteljo.

To sicer za pevca ni bilo prvo srečanje z roko pravice - leta 2006 je bil namreč obsojen na družbenokoristno delo, potem ko so newyorški policisti odkrili, da je lažno prijavil vlom v stanovanje.

T. K.