Princ Philip je deloval dobro razpoložen ob izhodu iz bolnišnice. Foto: Reuters
Princ Philip je deloval dobro razpoložen ob izhodu iz bolnišnice. Foto: Reuters

Žilavi mož kraljice Elizabete II. je ob odhodu osebju bolnišnice stisnil roke, novinarjem pa se je nasmehnil in potrdil, da se počuti bolje, z britanskega dvora pa so pozneje sporočili, da princ "še naprej dobro okreva, zdravljenje pa bo nadaljeval doma". Ali bo nadaljnje okrevanje potekalo v Buckinghamski palači ali v dvorcu Windsor blizu Londona, niso razkrili.

Philipa so morali zaradi vnetja mehurja v bolnišnico prepeljati v ponedeljek, ko je potekal vrhunec štiridnevnega praznovanja diamantnega jubileja vladanja Elizabete II., koncert pred Buckinghamsko palačo. 90-letni princ je bil še v nedeljo skupaj s kraljico in drugimi člani kraljeve družina na plovbi po reki Temzi, v kateri je v okviru praznovanja sodelovalo tisoč različnih plovil. Dogodek je zaznamovalo hladno in vetrovno vreme, kar je verjetno pripomoglo k vnetju.

Ni še znano, ali bo princ, ki je zaradi bolezni zamudil več pomembnih dogodkov - poleg koncerta je manjkal na torkovi zahvalni maši v londonski katedrali sv. Pavla ter na vožnji s kočijo po središču Londona, ni ga bilo niti na tradicionalni družinski fotografiji na balkonu Buckinghamske palače - lahko prihodnji teden izpolnil vse načrtovane obveznosti.