Raper ima dolg seznam prekrškov. Med drugim so leta 2008 raperju začasno prepovedali vstop v Veliko Britanijo. Foto: EPA
Raper ima dolg seznam prekrškov. Med drugim so leta 2008 raperju začasno prepovedali vstop v Veliko Britanijo. Foto: EPA
Busta Rhymes
Busta Rhymes je največje uspehe doživljal v 90. letih prejšnjega stoletja. Foto: EPA

43-letni raper, čigar pravo ime je Trevor Tahiem Smith Jr., je vrgel plastenko s tekočino med sporom z zaposlenim. Plastenka je zadela uslužbenca v glavo, toda ni povzročila kakšnih večjih težav, so sporočili policisti po poročanju New York Daily News.

Nekaj prič je dejalo, da je bilo med raperjem in uslužbencem v telovadnici že pred incidentom nekaj grdih pogledov. Že v torek je po besedah enega izmed bodibilderjev raper izmenjal nekaj ostrih besed z uslužbencem na recepciji, ker je hotel v telovadnico pripeljati snemalca, ki bi posnel njegovo vadbo. A mu uslužbenec ni pustil.

Naslednji dan se je vrnil v telovadnico in poskušal pri uslužbencu kupiti vodo in proteinski napitek z okusom čokolade, a mu je uslužbenec dejal, da mora zapustiti telovadnico. "Ozračje med njima je postalo vroče. Busta ga je polil z vodo in uslužbenec mu ni ostal dolžen. V polivanje se je vmešal raperjev varnostnik," je dejal 23-letni bodibilder Sean Aird. "Ko so prišli policisti, je uslužbenec začel spreminjati svojo zgodbo," je še dodal.

Spet neki drug očividec je za The News dejal, da sta bila vpletena v sporu že nekaj časa. Toda na koncu je kratko odnesel Busta, ki so ga policisti aretirali in obtožili napada druge stopnje. "Izzival ga je. Busta se ne bi nikoli spustil v fizični napad s komer koli," je še dodal Aird. Upravljavci telovadnice pa niso želeli komentirati incidenta.

Dolg seznam raperjevih grehov
Raper je sicer že stari znanec newyorške policijske postaje. Leta 2006 je bil v desetih mesecih aretiran štirikrat: enkrat zaradi napada na oboževalca, ki je pljunil na njegov avtomobil, drugič, ker je napadel svojega voznika, in dvakrat zaradi neprimerne vožnje. "To je neumno," je dejal Busta po izpustu iz ječe.

Busta se bo moral znova zglasiti na sodišču 6. novembra. Toda njegov odvetnik je prepričan, da bodo njegovo stranko izpustili brez kazni. "To je več kot očitno poskus, da nekdo izkoristi Busto. On ni naredil nič narobe," je dejal odvetnik Scott Leemon.