Nathan Fillion že vrsto let uspešno upodablja detektivskega pisatelja Richarda Castla. Foto: Reuters
Nathan Fillion že vrsto let uspešno upodablja detektivskega pisatelja Richarda Castla. Foto: Reuters

V ZDA so nanizanko začeli predvajati marca 2009, trenutno je sredi svoje osme sezone, vendar pa so pred njenim začetkom oboževalci že trepetali za njeno usodo, saj je Stana Katic, ki upodablja glavno junakinjo Kate Beckett, pogodbo o sodelovanju podpisala le nekaj ur pred uradno predstavitvijo.

Takrat je dejala, da bo osma sezona res njena zadnja, podobno pa je razmišljal tudi Nathan Fillion, ki igra glavnega junaka Richarda Castla.

Toda pri ABC-ju pravijo, da tudi ta črn scenarij - če bi odšla Kate ali Castle oziroma celo oba - za serijo ne bi bil usoden. "Želimo si, da bi Castle trajal še vrsto let. Veliko se že pogovarjamo o tem, kako bi lahko to izpeljali, a za zdaj več še ne morem razkriti. Lahko pa povem, da sem zelo optimističen, saj imamo nekaj zelo dobrih idej," je dejal urednik ABC-jevega razvedrilnega programa Paul Lee.

Med ameriškimi oboževalci serije je po teh besedah že završalo, saj si ne morejo predstavljati Castla brez Castla.

Partnerja poslovno in zasebno
Richard Castle je priljubljeni pisec detektivk in ločeni oče najstniške hčerke, ki trenutno doživlja mučno ustvarjalno krizo. Vse se spremeni, ko ga nenavaden dvojni umor pripelje na popolnoma novo poklicno pot. Ko se zgodita umora, na las podobna tistim, ki ju je Castle tako nazorno opisal v svojih romanih, ga na pomoč pokliče policistka Kate Beckett.

Čeprav se sprva ne ujameta, Beckettova naredi močan vtis na Castla, ki se odloči, da bo po njej ustvaril svojo novo knjižno junakinjo. Obenem postane svetovalec na oddelku za umore, serija pa se osredotoča tudi na ljubezensko razmerje med glavnima junakoma.