Je Clooney v Stacy Keibler našel svojo pravo ljubezen? Foto: EPA
Je Clooney v Stacy Keibler našel svojo pravo ljubezen? Foto: EPA

Čeprav je Clooney govorice (v šali) že nekajkrat potrdil in nato zavrgel, resnico poznajo le njegovi najbližji. Igralec je sicer trenutno v zvezi z nekdanjo rokoborko Stacy Keibler, ki ga je spremljala tudi na slavnostni podelitvi oskarjev.

Zvezdnik je za portal People dejal, da je zanj pomembno le, da se v svoji koži počuti dobro, in ne to, kaj si ljudje o njem mislijo. "Moje zasebno življenje je zasebno in z njim sem zelo zadovoljen. Koga pa prizadene, če nekateri ljudje mislijo, da sem gej?" se sprašuje igralec.

Govorice so se pojavile zaradi dejstva, da se Clooney zavzema za pravice homoseksualcev in zagovarja uzakonitev istospolnih porok. Sam meni, da se je v preteklosti že večkrat izkazalo, da so ravnali narobe, ko so nasprotovali enakosti za vse, na primer, ko so nasprotovali porokam med črnci in belci: "Nekoč bo ta borba za pravico do poroke videti zaostala."

50-letni igralec je priznal tudi, da se ne izogiba vlogam, v katerih bi moral igrati homoseksualca. Pravi, da čaka na dober scenarij in potem je pripravljen igrati tudi geja.