Bill se skriva pred javnostjo. Foto: EPA
Bill se skriva pred javnostjo. Foto: EPA

Slavni ameriški komik je po tem, ko je Bowmanova v intervjuju za Mail Online navrgla niz težkih obtožb, kot gost obiskal radio NPR. Čeprav intervju ni bil povezan s škandalom, je voditelj Cosbyja vseeno vprašal, ali ima kaj dodati k obtožbam. 77-letni komik pa je le odkimal z glavo in molčal.

Zaradi te izkušnje je Cosby odpovedal nastop v priljubljeni oddaji Davida Lettermana, pa tudi intervju za tiskovno agencijo AP in nekaj drugih medijskih nastopov. Njegov odvetnik John Schmitt je sporočil, da igralec na desetletja stare in diskreditirane obtožbe ne bo odgovarjal, ker to, da se ponavljajo, ne pomeni, da so tudi resnične. Prav tako novic ne želijo komentirati pri televiziji NBC, ki ustvarja novo televizijsko serijo, v kateri bi igral tudi slavni igralec.

Bowmanova je Cosbyja obtožila, da jo je večkrat posilil. Posilstva je že pred leti prijavila svoji agentki, ki je ni poslušala, verjel pa ji ni niti odvetnik, h kateremu je prišla z obtožbo. Cosby je bil takrat priljubljen, slaven in dobro plačan Cliff Huxtable, simpatični poglavar družine Cosby, in Bowmanova je mislila, da ji ne bo nihče verjel, niti policija. Zdaj pa je zadevo ponovno razkrila, ker je komik Hannibal Buress v enem izmed svojih skečev Cosbyja razglasil za serijskega posiljevalca. Več preberite tukaj.