Bill Cosby je svojo zvezdo na Pločniku slavnih dobil leta 1977, prav v času, ko naj bi zlorabil več žensk. Foto: Reuters
Bill Cosby je svojo zvezdo na Pločniku slavnih dobil leta 1977, prav v času, ko naj bi zlorabil več žensk. Foto: Reuters
V zadnjih tednih je priljubljenega igralca neprimernega spolnega vedenja javno obtožilo že 15 žensk. Foto: Reuters

Foxov gledalec Tunji Akinduro se je sprehajal po Pločniku slavnih v Los Angelesu, kjer so zvezdnikom posvečene zvezde z njihovim imenom, ko je opazil, da je na rdeči podlagi Cosbyjeve peterokrake zvezde trikrat z velikimi tiskanimi črkami napisana beseda "rapist" (posiljevalec).

Fotografijo je nemudoma poslal na televizijsko postajo, prav tako hitro pa so reagirale tudi mestne oblasti in ukazale čiščenje.

Odzvali so se tudi pri gospodarski zbornici in poudarili, da Pločnik slavnih časti pozitivne prispevke, ki so jih znani dali skupnosti. "Kadar bodo ljudje nezadovoljni z enim izmed nagrajencev, upamo, da bodo jezo izrazili na bolj pozitiven način, kot pa je vandalizem nad enim izmed simbolov Kalifornije," so dodali.

Izgublja projekt za projektom
Poročali smo, da je v zadnjih tednih priljubljenega igralca neprimernega spolnega vedenja javno obtožilo že 15 žensk. Nekaj jih trdi, da jih je Cosby omamil in potem posilil, vendar pa njegov odvetnik obtožbe vztrajno zavrača in zagotavlja, da je skregano z zdravo pametjo, da so bile vse te ženske do zdaj dolga leta tiho, nenadoma pa prihajajo na dan z obtožbami.

77-letni igralec, ki se je televizijskim gledalcem najbolj vtisnil v spomin po vlogi v seriji Cosbyjev šov, v katerem se je predstavljal kot ljubeči oče in mož Cliff Huxtable, zaradi obtožb izgublja projekt za projektom.

Po 32 letih je moral odstopiti tudi iz odbora zaupnikov filadelfijske univerze Temple, na kateri je nekoč študiral - vodstvo univerze je bilo pod pritiskom, da mora Cosbyja umakniti iz odbora, še posebej, ker ga za posilstvo obtožuje tudi nekdanja uradnica univerzitetne ženske košarkarske ekipe.

Njena zgodba je skoraj popolnoma enaka zgodbam drugih žensk, ki ga obtožujejo spolnih zlorab. Zatrjujejo, da jih je vabil domov ali v svojo hotelsko sobo, omamil in potem spolno napadel.