Frances Bean Cobain in Courtney Love prosita sodišče za pomoč. Foto: AP
Frances Bean Cobain in Courtney Love prosita sodišče za pomoč. Foto: AP

Sporne fotografije bi lahko po mnenju teoretikov zarote lahko dokazale, da Cobain nikoli ni naredil samomora. Vrhovna sodnica v Seattlu bo po poročanju časnika Seattle Times v petek presodila, ali se bo nadaljevalo sojenje, ki ga je sprožil voditelj televizijskega šova Richard Lee. Ta je podal obtožnico proti mestu in policijski postaji zaradi domnevnih dokazov, ki dokazujejo, kako glasbenik leta 1994 ni storil samomora.

Mestne oblasti trdijo, da bi moralo sporno gradivo ostati zapečateno in stran od oči javnosti. V prvi vrsti zato, ker ščitijo glasbenikovo družino. Courtney Love in Frances Bean Cobain sta na sodišče naslovili pisno prošnjo, v kateri pojasnjujeta, da bi objava spornih fotografij lahko močno vplivala na njuno življenje in resneje ogrozilo njuno fizično in duševno zdravje.

"Do zdaj sem se spopadala s številnimi osebnimi težavami zaradi očetove smrti," je napisala Frances Bean in dodala: "Samo dejstvo, da bi lahko fotografije mojega očeta pristale v javnosti, mi povzroča nepredstavljivo bolečino." Hčerka pokojnega frontmana Nirvane se je morala v preteklosti večkrat braniti pred nadležnimi oboževalci Cobaina.

To pa še zdaleč ni prva bitka Frances Bean in Courtney Love, da zaščitita svoje zasebno življenje. Leta 1995 je Courtney s pomočjo sodišča dobila lastništvo nad Cobainovim poslovilnim pismom, medtem ko je drugo sporočilo že vrsto let predmet sodniške analize.