Đoković je aprila na svojem Facebooku javnosti sporočil veselo novico, da je njegova Jelena noseča. Foto: Facebook Novak Đoković
Đoković je aprila na svojem Facebooku javnosti sporočil veselo novico, da je njegova Jelena noseča. Foto: Facebook Novak Đoković
Nole in Jelena med sprehodom po londonskem parku s svojima dvema pudljema. Foto: Twitter
Metropolitski 'ne' cerkvenemu obredu pred koncem posta. Foto: Uradna stran metropolije

Letalo z Noletom na krovu naj bi iz Nice priletelo ob 18. uri, na letališču pa se je že nekaj ur prej zbrala velika množica fotografov, poroča Blic. Zmagovalec v nedeljo končanega turnirja v Wimbledonu je že pred dvema mesecema zakupil vseh 50 vil na Svetem Štefanu, "poroka stoletja", kot so jo označili v Črni gori, pa bo jutri pred luksuznim centrom dobrega počutja na Kraljičini plaži.

Vsi gostje, med katerimi bodo tudi Marija Šarapova, Andy Murray, Viktor Troicki, Janko Tipsarević, Ana Ivanović, Jelena Janković in Nenad Zimonjić, bodo nastanjeni na otoku samem, v hotelih Miločer in Aman, ki veljata za najelitnejša v črnogorskem primorju.

Med svati tudi Šarapova in Murray
Za poroko je par najel neko beograjsko agencijo, svate pa bo varovalo lepo število varnostnikov in policistov, pišejo podgoriške Vijesti.

Prav veliko podrobnosti o poroki sicer v javnost še ni pricurljalo, čeprav naj bi bila po prvotnih napovedih ta že junija, a jo je po porazu v finalu na Roland Garrosu Novak v zadnjem hipu prestavil na teden po Wimbledonu, da bi se osredotočil na turnir na sveti travi, ki mu je še posebej ljub. Če je to res ali ne, ni znano, kot tudi ne, ali bo Đokovićeva priča res Murray, kot je (upajoče?) poročal britanski Daily Mail.

Metropolit bo dal blagoslov šele po postu
Na civilnem obredu na Svetem Štefanu pričakujejo 210 svatov, cerkveni obred pred samo 15 najožjimi družinskimi člani in prijatelji pa bo šele po 12. juliju, ko se konča post. Črnogorski metropolit Amfilohije namreč paru ne bo dal blagoslova, dokler se na Petrov dan ne konča obdobje posta v pravoslavnem koledarju.

"V zadnjih dneh je več medijev objavilo, da je metropolit Amfilohije dovolil njuno cerkveno poroko v času posta. Resnica je takšna: to se ni zgodilo, svoj blagoslov bo dal po končanem postu, kot zahtevajo kanoni pravoslavne cerkve," so na svoji spletni strani pojasnili v metropoliji.

Je pa metropolit Amfilohije Đokoviću čestital za zmago v Wimbledonu in vrnitev na vrh teniške lestvice, Jeleni, ki naj bi rodila oktobra, pa zaželel blagoslovljen porod.

Medijem prepoved
Novak si sicer na poroki ne želi medijev, zato so srbski mediji dobili posebno prepoved, vsi, ki sodelujejo pri pripravi poroke, so morali podpisati pogodbe o neizdajanju informacij, pravice za poročne fotografije pa naj bi za mastne denarce prodala še neznani reviji. Ves izkupiček bo šel v dobrodelne namene.
27-letni Novak in leto dni starejša Jelena sta se po devetih letih zveze - par sta še iz gimnazijskih dni z beograjske športne gimnazije - septembra lani zaročila. Novak je svoji dragi, ki ga spremlja na vseh teniških turnirjih, nadel zaročni prstan v Monte Carlu, kjer sta si tudi uredila stalno prebivališče.

"Jelena je ljubezen mojega življenja. Skupaj sva že nekaj let in iskrenost je tisto, kar imam pri njej najraje. To naju osrečuje. Jelena je sposobna, ambiciozna in močna," je pred časom o svoji izbranki dejal teniški as.