Dennis Rodman je svojega očeta nazadnje videl, ko je bil še majhen otrok. Foto: EPA
Dennis Rodman je svojega očeta nazadnje videl, ko je bil še majhen otrok. Foto: EPA
Dennis Rodman
Telo skoraj dva metra visokega športnika krasijo številne tetovaže in piercingi. Foto: EPA
Carmen Electra
Mrtvo pijan se je Dennis poročil z igralko Carmen Electra. Foto: EPA

Zdaj 71-letni Philander Rodman je tako le dočakal, da je po dolgih letih vsaj za tri minute spet videl enega izmed svojih številnih otrok. Številnih? Milo rečeno.

Rodman starejši je bil v življenju namreč precej poskočen, saj je oče vsaj 29 otrok s 16 različnimi ženskami! Sicer pa že 50 let živi na Filipinih, kjer vodi restavracijo s hitro hrano, prav tam pa je srečal tudi svojega sina Dennisa, ki je v Manili gostoval z ekipo nekdanjih zvezdnikov severnoameriške profesionalne košarkarske lige NBA, kot so Scottie Pippen, Horace Grant in Mitch Richmond.

"Že leta se neuspešno trudim navezati stik, končno mi je uspelo. Poskušal sem mu razložiti, zakaj sem ga moral zapustiti, a žal ni imel veliko časa. Dal sem mu svojo telefonsko številko in obljubil je, da me bo poklical. Mislim, da je to najin nov začetek, verjamem, da bo pozabil na vse zamere," je dejal Philander, očitno pa sta res na dobri poti, da bosta zakrpala svoj odnos. Dennis je namreč med tekmo svojega očeta prvič tudi javno omenil, pokazal nanj in pozdravil po mikrofonu, novinarjem pa je po koncu ekshibicije dejal, da človeka, ki ga je spravil na svet, ne more sovražiti.

"To je moj oče in tam sedi!"
A leta 1997 je v svoji biografiji Bad As I Wanna Be zapisal: "Svojega očeta nisem videl že več kot 30 let, kaj naj bi torej zamujal? Na to gledam tako: neki moški me je spravil na svet. To še ne pomeni, da je moj oče," jezne besede v tem slogu pa je ponovil tudi lani v svojem govoru ob sprejetju v košarkarsko dvorano slavnih.

Philanderja je na ogled tekme v Manili povabila neka lokalna televizijska postaja, vendar je dolgo okleval, saj ga je Dennis leta 2006, ko je bil nazadnje na Filipinih, popolnoma ignoriral. Zdaj pa je s solzami v očeh novinarjem lahko zahlipal: "To je bilo prvič, da mi je rekel oče!"

Divji v vseh pogledih
Dennis Rodman pa sicer ni znan le po svojih košarkarskih uspehih, ampak tudi številnih pircingih, tetovažah in barvanju las, seveda pa tudi po burnem zasebnem življenju.

Veliko pozornosti medijev je pritegnila njegova zveza z Madonno, o njuni zvezi se je razgovoril tudi v avtobiografiji, precej razburljiva pa je bila tudi njegova zveza s prsato igralko Carmen Electra, s katero sta se poročila v Las Vegasu, vendar je bil ob sklenitvi zakonske zveze tako pijan, da se obreda ni najbolje spomnil. Po devetih dneh sta se ločila, a nato še večkrat skočila med rjuhe.