63-letni Seinfeld z leti ne izgublja popularnosti. Foto: Reuters
63-letni Seinfeld z leti ne izgublja popularnosti. Foto: Reuters
Amy Schumer
Kljub impresivni bazi komičark, od Melisse McCarthy prek Tine Fey do Amy Pohler, Amy Schumer ostaja edina ženska na Forbesovi lestvici. Foto: Reuters

Jerry Seinfeld, ki je zaslovel s televizijsko serijo Seinfeld, je lani na Forbesovi lestvici zasedel drugo mesto, letos pa se je skoraj s 70 milijoni dolarjev povzpel na prvo. Za svoj finančni priliv se ima v največji meri zahvaliti predvsem avtorskim pravicam na račun priljubljene serije, nekaj denarcev mu je na račun kapnilo tudi zaradi oddaje Comedians in Cars Getting Coffee, v kateri gosti slavne ljudi.

Seinfeldu na drugem mestu sledi Chris Rock, ki je zaslužil 57 milijonov dolarjev. Največ denarja mu je prinesla ekskluzivna pogodba z Netflixom, nekaj milijonov pa mu je prinesla tudi turneja Total Blackout.

Na tretje in četrto mesto sta se uvrstila Louis C. K. (52 milijonov) in Dave Chappelle (47 milijonov), ki se imata za bajni zaslužek prav tako v večji meri zahvaliti Netflixu.

Amy Schumer se je na lestvico uvrstila drugič zapored
Na peto mesto se je kot edina ženska med prvo deseterico uvrstila Amy Schumer, ki je zaslužila 37,5 milijona dolarjev. Schumerjeva je sicer prva ženska v zgodovini, ki se ji je uspelo dvakrat zapored uvrstiti na lestvico, ki jo sestavlja revija Forbes. Zvezdnica filmov Razuzdanka (Trainwreck) in Blondinki v džungli (Snatched) je od lanskega junija pa do junija letos največ zaslužila po zaslugi Netflixovega šova The Leather Special, izdaje svoje knjige spominov The Girl With the Lower Back Tattoo (Dekle s tatujem na križu) in donosnih pogodb z znamko piva Bud Light in znamko oblačil Old Navy.

Na šestem mestu je z 32,5 milijona dolarjev Kevin Hart, ki se je lani uvrstil na prvo mesto lestvice. 38-letnik, ki ima impresivno bazo oboževalcev, na družbenih omrežjih ima namreč kar 24 milijonov sledilcev, je letos zaigral v filmu Jumanji, glas pa je posodil tudi animiranemu liku v filmu Captain Underpants.

Do desetega mesta se nato zvrstijo še Jim Gaffigan (30,5 milijona dolarjev), Terry Fator (18,5 milijona dolarjev), Jeff Dunham (15 milijonov dolarjev), ki je eden redkih na lestvici, ki je denar zaslužil na "staromoden način", torej brez pomoči Netflixa in Sebastian Maniscalco (15 milijonov dolarjev), ki je edini novinec na lestvici.