Đoković je glede slabših iger v zadnjem času bolj redkobeseden. Foto: Reuters
Đoković je glede slabših iger v zadnjem času bolj redkobeseden. Foto: Reuters
Novak Đoković
Najboljši tenisač na svetu se mora prebiti vsaj v finale mastersa v Parizu, če želi pred zaključnim turnirjem sezone ostati na prvem mestu lestvice. Foto: Reuters

Najboljši tenisač na svetu mora po nekaj slabih mesecih na športnem področju prebiti vsaj v finale mastersa v Parizu, če želi pred zaključnim turnirjem sezone ostati pred Britancem.

Đoković pa je v Francijo prispel brez glavnih trenerjev Borisa Beckerja in Marijana Vajde, a v spremstvu Pepeja Imaza, ki ga je predstavil kot svojega trenerja.

A britanski mediji so Španca označili na "sektaša". Imaz je nekoč sicer res bil tenisač, ima teniško akademijo v Marbelli, a njegov največji dosežek je bilo zgolj skromno 146. mesto na lestvici maja leta 1998, zato se sprašujejo, kakšno znanje lahko on ponudi takemu asu, kot je Đoković.

Guru ali trener?
Opisujejo ga kot šamana, ki na svoji akademiji promovira "prioritete osebnih občutkov in čustev", udeležencem svoje akademije pa obljublja, da jih bo naučil "ljubiti tenis, predvsem pa samega sebe".

Izbrskali so, da se tenisač na njegovi spletni strani pojavi v videu z naslovom Ljubezen in mir (pripet je tudi spodaj), posnetek pa prikazuje Đokovića, ki kot eden izmed šesterice sedi na odru pred skupino ljudi, nekaj minut ima zaprte oči, nato pa spregovori o tem, kako ceni meditacijo, in o potrebi po "sreči in harmoniji".

A Đoković zanika, da bi bil Imaz njegov guru za meditacijo. "Ne vem, kje ste slišali, da je on guru. Že nekaj let je del moje ekipe, delal je tudi z mojim bratom Markom. Vesel sem, da je zdaj tukaj z menoj, ne želim pa se spuščati v podrobnosti, nima smisla. Tukaj je z mano, je del moje ekipe in to je to," je zabrusil medijem.

Priznal, da ga muči zasebna zadeva
"Nole" je sicer danes po slabem začetku v osmini finala mastersa izločil Bolgara Grigorja Dimitrova, v petek pa se bo srečal z Marinom Čilićem.

Đoković je glede slabših iger v zadnjem času sicer bolj redkobeseden, je pa avgusta v Wimbledonu priznal, da ni bil popolnoma osredotočen. Povedal je, da je imel v zadnjih mesecih precej izzivov in da ga je mučila zasebna zadeva.

"Treba je dozoreti kot osebnost," je dejal.