Donald Trump mlajši in nekdanja manekenka Vanessa Haydon sta se poročila leta 2005. V zakonu se jima je rodilo pet otrok. Foto: Reuters
Donald Trump mlajši in nekdanja manekenka Vanessa Haydon sta se poročila leta 2005. V zakonu se jima je rodilo pet otrok. Foto: Reuters

Newyorški časnik New York Post na podlagi dobro obveščenih virov poroča, da se sin ameriškega predsednika Donald Trump mlajši in njegova soproga Vanessa Trump razhajata. Par naj bi si zelo prizadeval ostati skupaj vsaj do konca predsedniškega mandata Trumpa starejšega, a se to, kot kaže, ne bo izšlo.

Post poroča, da naj bi bil največji problem v zakonu to, da je 40-letni Trumpov sin veliko na poti in da je zelo zaposlen z vodenjem družinskih poslov. Vanessa naj bi bila poleg tega zelo zadržana oseba, ki ne mara žarometov in pozornosti javnosti, čemur pa se člani družine Trump ne morejo izogniti.

Trump mlajši in Vanessa Haydon sta se srečala na modni reviji leta 2003, drug drugemu pa ju je predstavil ravno zdajšnji ameriški predsednik Trump. Prvo srečanje ni šlo najbolje in Vanessa je leta 2006 za New York Times povedala, da sta se nato znova srečala nekaj tednov pozneje na zabavi, kjer se najprej nista spoznala. Pogovarjati sta se začela, ko se jima je posvetilo, da sta se že srečala, in iz druženja je zrasla ljubezen.

Poročila sta se leta 2005 na očetovem posestvu Mar-a-Lago na Floridi, v zakonu pa se jima je rodilo pet otrok. Že nekaj časa sicer ne živita več skupaj. To je postalo očitno pred kratkim, ko je nekdanja manekenka Vanessa odprla pisemsko ovojnico s sumljivim belim prahom. Ovojnica je bila naslovljena na moža, vendar je prispela na newyorški naslov njene mame, kjer zdaj živi Vanessa. Vanessa je bila po odprtju pisma preventivno hospitalizirana, vendar je laboratorijska analiza pokazala, da je bila snov v pismu neškodljiva.