Donald Trump je trenutno na 'zahvalni turneji' po ZDA, nazadnje se je ustavil v Michiganu. Foto: Reuters
Donald Trump je trenutno na 'zahvalni turneji' po ZDA, nazadnje se je ustavil v Michiganu. Foto: Reuters

V zadnjih dneh so se na spletu pojavile številne novice o tem, da naj bi Trump tudi v prihodnje kot izvršni producent sodeloval pri resničnostni oddaji, ki jo je zasnoval skupaj z Markom Burnettom. A v soboto se je prihodnji ameriški predsednik oglasil na omenjenem družabnem omrežju in zatrdil, da šovu, ki ga bo vodil hollywoodski zvezdnik in politik Arnold Schwarzenegger, vsaj prihodnja štiri leta ne namerava nameniti niti trenutka.

Je pa še enkrat spomnil, da so njegove zasluge za obstoj šova, na čelu katerega je bil do leta 2015, ko se je začel resno ukvarjati s politiko, velike, velik je tudi njegov lastniški delež pri projektu. Številni so omenjali konflikt interesov zaradi potencialnih oglaševalcev in zato, ker ima hiša NBC, na kateri šov predvajajo, tudi veliko novičarskih kanalov, zaradi česar bi lahko bilo omadeževano poročanje o Trumpu.

"Nič nimam s Pripravnikom, razen tega, da sem ga pomagal zasnovati z Markom B in imam velik delež pri tem. Temu ne mislim posvetiti nič časa!" je tvitnil Trump. Poročanja, da bo pri oddaji sodeloval tudi med predsedovanjem, je označil za "izmišljotine". Prvi so o tem pisali pri Variety, kjer so se pri lastnikih MGM dokopali do številnih podrobnosti, tudi o tem, na katerem mestu v špici bo Trumpovo ime in kakšen bo njegov honorar, pisali so o "najmanj nizkih petmestnih številih" na epizodo.

Donald Trump bo kot predsednik ZDA prisegel 20. januarja, 18 dni po začetku predvajanja serije. Že 15. decembra pa namerava v New Yorku podrobneje predstaviti svoje načrte o odmiku od svojih poslovnih podvigov.