Donna Vekić se je znašla v središču škandala. Foto: Instagram Donna Vekić
Donna Vekić se je znašla v središču škandala. Foto: Instagram Donna Vekić
Po razpadu zakona in ločitvi so Wawrinko romantično povezovali z mlado, 19-letno hrvaško teniško igralko Donno Vekić. Foto: Instagram

Spomnimo, dvoboje teniškega turnirja v Montrealu je zasenčil izpad Nicka Kyrgiosa, ki je med dvobojem s Stanom Wawrinko po eni izmed točk siknil: "Kokkinakis je seksal s tvojim dekletom. Oprosti, ker ti moram to povedati."

19-letna teniška igralka iz Osijeka, ki se je znašla v središču teniškega škandala, preživlja težke čase, za kanadski The Province pa je prvič javno komentirala zadevo. Razkrila je, da se ni slišala s Kyrgiosom, dodala pa je, da je žalostno, da se kaj takega dogaja v svetu tenisa: "Upam, da se kaj takega ne bo nikoli več ponovilo, saj to ni dobra slika za naš šport." Ali misli, da se je Kyrgios kaj naučil iz celotnega primera, pa je na kratko odgovorila: "Upam!"

Po razpadu zakona in ločitvi so Wawrinko romantično povezovali z mlado, 19-letno hrvaško teniško igralko Donno Vekić. 30-letni Wawrinka je bil ogorčen: "Tega, kar je izrekel, sam ne bi mogel izreči niti najhujšemu sovražniku. To je nezaslišano in nesprejemljivo. Razočaran sem. Ne morem verjeti, da je neki športnik tako nevljuden in brezobziren."

Drugi vpleteni v primer Kokkinakis, s katerim naj bi Donna spala, je povedal, da se mu je Kyrgios opravičil: "Dal sem mu vedeti, da tega ne more početi. Če ima težave, bi to moral povedati in razrešiti zasebno. Zagotovo ni izbral pravega načina."

Brezobzirni Kyrgiosi
A brezobzirnost je v družini Kyrgios očitno dedna - Nickovega brata Christosa so povabili v neko radijsko oddajo v Avstraliji, da bi komentiral zadevo. Svojega brata je branil tako, da je povedal, da ima Donna očitno rada Kokka (misleč na moški spolni organ). Razkril je še, da sta imela po dvoboju v slačilnici Wawrinka in Kyrgios bližnje srečanje in še dobro, da on ni bil tam, če ne, bi Wawrinka manjkal na kar nekaj teniških turnirjih.