Družina Hermanna Maierja se je povečala na štiri. Foto: EPA
Družina Hermanna Maierja se je povečala na štiri. Foto: EPA

40-letni avstrijski športni zvezdnik je svoje oboževalce o veseli novici, da se je njegova družina povečala, obvestil s sporočilom za javnost, ki ga je naslovil "Z dveh na štiri". Njegovo dolgoletno dekle Carina je dvojčici rodila v četrtek v Salzburgu, Maier pa je zapisal, da so "vsa tri dekleta dobro in odličnega zdravja".

Maier, ki se ga je zaradi njegovih velikih uspehov na belih strminah prijel vzdevek Herminator, je v karieri zmagal 54-krat, kar ga uvršča na drugo mesto največjih zmagovalcev vseh časov - pred njim je le Ingemar Stenmark, ki se lahko pohvali s 86 zmagami. Štirikrat je slavil tudi skupno zmago v svetovnem pokalu, pohvali pa se lahko tudi z dvema zlatima olimpijskima medaljama in tremi naslovi svetovnega prvaka.
V moški konkurenci že vse od leta 2000 drži rekord 2000 osvojenih točk v eni sezoni, v skupni konkurenci pa od letos ne več, saj je slovenski šampionki Tini Maze uspelo zbrati kar 2414 točk.

Svoje slovo od karavane belega cirkusa je takrat 36-letni Herminator najavil oktobra 2009, po 13 letih nastopanja v svetovnem pokalu v alpskem smučanju.