Raper se je po seriji žaljivk odzval na anonimne zapise na spletu s komentarjem na svoji strani na Facebooku. Foto: MMC RTV SLO
Raper se je po seriji žaljivk odzval na anonimne zapise na spletu s komentarjem na svoji strani na Facebooku. Foto: MMC RTV SLO
Edo Maajka
Bosanski raper s hrvaškim državljanstvom, ki je priljubljen po vseh državah nekdanje Jugoslavije, je razdvojen med svojim domom in Izraelom, kjer je našel svojo ljubezen. Foto: MMC RTV SLO
Edo Maajka
Po poroki je raper zmanjšal število nastopov v regiji, saj je več časa preživel v Izraelu. Foto: MMC RTV SLO

Ljudje iz Bosne in Hercegovine, Srbije ter Hrvaške so se v duhu zadnjih dogodkov v Gazi spravili nad 35-letnega pevca, ker je poročen z Izraelko. Serija zapisov na Facebooku je raperja, sicer velikega zagovornika miru, razjezila.

"Širijo se neresnice o meni in mojem domnevnem sprejetju druge vere. Delijo se prispevki, ki nimajo zveze z naslovi, objavljajo se zapisi na blogih, polni sovraštvi in obtožb, ki nimajo zveze z resnico. Ljudje me žalijo po spletu, ne samo mene, celo družino. Če jih pogledate, je večina napisanih samo zato, ker sem poročen z Judinjo. To je znak sovraštva do Judov, ki me je presenetila, ker je tako številčna. Niti z eno izjavo ali dejanjem ga nisem spodbudil in ne vem, kako se lahko opraviči primitivizem," je zapisal Edo Maajka.

V zakonu z Lilah od leta 2011
Raper se je poročil z Lilah leta 2011 in se preselil v Izrael, kjer živi z njo in njeno hčerko Yasmin. Večno zvestobo sta si obljubila na civilnem obredu, saj njuni veri (sam je po poreklu musliman) ne priznavata zakona, če ni sklenjen znotraj iste vere. Edo Maajka pa je takrat izjavil, da je zaradi ljubezni pripravljen sprejeti judovsko vero.

Edo Maajka je drugače večkrat poudaril, da se je zaljubil v Tel Aviv. "Hrana je neverjetna, miselnost pa je podobna kot v Bosni pred vojno. Ljudje so glasni in strastni, ne bojijo se objema in so topli. Jeruzalem je čudovit zaradi te energije, tam veš, da Bog obstaja, in to občutiš," je razlagal v intervjuju za Jutranji.hr leta 2009.

Ni opravičila za sovraštvo
Pred tem je bil do leta 2006 poročen z Zagrebčanko Lano in tudi ta zakon je številne motil. "Ko sem bil poročen s Hrvatico, sem vedel, da bodo ljudje veliko pljuvali čez mene, to pa je zdaj čisto sovraštvo in pretiravanje. Ljudje, ki nasploh sovražijo Hrvate, Srbe, Bošnjake, Žide, Palestince ali kakršno koli etično, versko ali rasno skupino, niso moji prijatelji in so zame najmanj blizu fašizma. Povsod so in moja napaka je le v tem, ker sem mislil, da jih je med Bošnjaki malo, ampak vsi komentarji na mojem profilu in po spletu v prispevkih, ki se navezujejo name, mi govorijo grozno resnico. Govorijo vsem nam," je še zapisal.

Poudaril je, da je ponosen, ker je Bošnjak, in ponosen, ker ima tako hrvaški kot bošnjaški potni list. "Ljubim svojo družino, ne glede na to, koliko me drugi sovražite. Jaz ljubim vse ljudi in jih ne delim po narodnostni ali veri," še dodaja .