Z obtožbo Spielberga je Banksova izničila celoten govor, v katerem je poudarila, zakaj je pomembno, da se ljudje v industriji združijo. Foto: Reuters
Z obtožbo Spielberga je Banksova izničila celoten govor, v katerem je poudarila, zakaj je pomembno, da se ljudje v industriji združijo. Foto: Reuters
Steven Spielberg
Spielberg se na govor Banksove ni odzval. Foto: Reuters

"Napačno sem umestila svoj komentar. Hočem poudariti, da prevzemam vso odgovornost, za to, kar sem rekla, in se opravičujem za te besede," je tvitnila igralka. Nespretna izjava ji je ušla med sprejemanjem nagrade na podelitvi Crystal za bleščečo predstavo v filmu. "To sem izrekla z mislijo na filme, ki jih je Steven režiral v zadnjem času. Moj namen ni bil, da zanikam pomembnost ikoničnega #TheColorPurple," je še zapisala Banksova.

Gre za film, v katerem sta leta 1985 v glavnih vlogah nastopili Whoopi Goldberg in Oprah Winfrey. In prav na to so jo zbrani v dvorani takoj opozorili. "Gledala sem Indiano Jones, Čeljust in vse filme, ki jih je kadar koli režiral Steven Spielberg. In mimogrede - nikoli ni režiral filma, v katerem je v glavni vlogi zaigrala ženska. Oprosti, Steven. Nočem te označiti za rit, ampak to je resnica," je v spornem govoru dejala Banksova.

Ko jo je stanovska kolegica Shari Belafonte želela popraviti, je stvari samo še poslabšala, ko je slišala neki glas iz občinstva, da Spielberg ni režiral nobenega filma, kjer je v ospredju ženska. "Oh, torej imam še vedno prav," je povedala z govornice.

"Stvari sem samo poslabšala, ko sem dala vtis, da ignoriram Shari Belafonte, ko me je poskušala popraviti. Z njo sem se pogovorila v zaodrju in se ji že tam opravičila," je še zapisala Banksova.

Ko so na portalu Hollywood Reporter želeli pridobiti komentar od Spielberga, se je oglasil njegov predstavnik za stike z javnostjo, ki je odvrnil, da se režiser posveča snemanju novega projekta The Papers - film, v katerem bo v glavni vlogi nastopila Meryl Streep.