Foto:
Foto:

Novico je za ameriški People potrdil glasbenikov predstavnik, ni pa želel razkriti podrobnosti glede poroke.

Britanskim medijem je vseeno uspelo dobiti nekaj informacij. 67-letni Elton in 52-letni David naj bi se na poročni obred pripravljala že nekaj mesecev. Poročne zaobljube si bosta izmenjala v Windsorju, poroka pa bo potekala v ožjem krogu prijateljev in družinskih članov. Blazini s poročnima prstanoma naj bi do matičarja prinesla Davidova in Eltonova sinova Zachary in Elijah (rodila jima ju je nadomestna mati).

Med približno 50 svati naj bi bili tudi zvezdniški obrazi David in Victoria Beckham, Elizabeth Hurley, Ozzy in Sharon Osbourne ...

Poroka bo v nasprotju s sklenitvijo civilne zveze leta 2005, ko sta pripravila velikansko zabavo, za katero sta porabila večmilijonski znesek, skromnejša: "Mislim, da se bova sprehodila do magistrata, s sabo pa vzela le fanta in nekaj prič," je povedal pred časom David.

"Civilna partnerja" od leta 2005
Par, ki je v zvezi že 21 let, je leta 2005 sklenil civilno partnerstvo. Tega leta so jih namreč uvedli v Veliki Britaniji, ta pa istospolno usmerjenim partnerjem dajejo enake pravice in odgovornosti, kot jih imajo heteroseksualni pari v zakonski zvezi. Od marca naprej se lahko istospolni partnerji tudi poročajo.

David Furnish je povedal, da sicer ne čutita potrebe po tem, da bi imela potrditev svoje ljubezni na papirju, a bosta zato, ker sta se zaobljubila drug drugemu za vse življenje, vseeno storila ta pomembni korak, ki jima ga omogoča "izjemna sprememba v zakonodaji". S tem želita biti zgled drugim istospolnim parom v domovini in po svetu: "Elton in jaz se bova poročila. Meniva, da je to najina dolžnost, da bi pokazala drugim homoseksualcem v državi, da lahko izpolnijo tisto, o čemer so do zdaj lahko le sanjali."