Iz sveta znanih
(9)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.8 od 9 glasov Ocenite to novico!
Emma Stone
Emma pred dnevi, na premieri teniškega filma Battle of the Sexes. Foto: Reuters
Adele
Znano je, da ima Adele velik strah pred nastopanjem v živo. Foto: Reuters

Dodaj v

Emma Stone že pri sedmih letih na terapijo zaradi napadov tesnobe

Ni prva in še zdaleč ne edina
22. september 2017 ob 10:38
Los Angeles - MMC RTV SLO

Hollywoodska zvezdnica Emma Stone je v pogovoru s Stephenom Colbertom razkrila, da že od sedmega leta obiskuje terapije za zdravljenje anksioznosti.

28-letnica, ki je za vlogo v filmu Dežela La La letos dobila oskarja, je v oddaji The Late Show povedala, da se njeno življenje vrti okoli napadov panike in da je bila že v mladih letih "napet otrok". Colbertu je pokazala tudi risbo, ki jo je narisala pri devetih letih. Na njej je narisala sebe, zraven pa majhno zeleno pošast in ob tem zapisala: "Večja sem od svoje tesnobe." Dodala je, da ji je pri premagovanju živčnosti, napetosti in strahu pomagalo prav igranje.

Zbrala pogum in odšla v Hollywood
"Bila sem zelo, zelo nemiren otrok in že v zgodnjih letih sem imela veliko napadov panike. Terapije sem začela obiskovati pri sedmih letih in zelo so mi pomagale. Stanje se mi je izboljšalo tudi s pomočjo igre in improvizacije. Še vedno se bojujem z občutkom tesnobe, napadov panike pa nimam več," je dejala.

Že v preteklosti je dejala, da je bila prepričana, da zaradi svojih strahov nikoli ne bo sposobna zapustiti rodne Arizone, a pri 15 letih se ji je stanje toliko izboljšalo, da je zbrala pogum in odšla v Hollywood. Pravi, da danes živi bolj uravnoteženo, ker ji uspe krotiti anksioznost s pomočjo "odličnih terapevtov in učinkovitih kognitivnih orodij".

Stonova je maja sodelovala tudi v kampanji instituta Child Mind.

Emma, ki velja za eno najvidnejših igralskih zvezdnic nove generacije, je nazadnje posnela film Battle of the Sexes (Boj spolov), v katerem je upodobila legendarno ameriško teniško igralko Billie Jean King, ki je leta 1973 odigrala dvoboj z Bobbyjem Riggsom.

Zvezdniki s podobnimi težavami
Igralka ni edina med zvezdniki, ki se spoprijema z napadi tesnobe, strahu in napetosti, saj so o težavah z anksioznostjo po poročanju BBC-ja v preteklosti spregovorili tudi britanska glasbenica Adele, britanski pevec Zayn Malik, ameriška popzvezdnica Taylor Swift, hollywoodska igralka Jennifer Lawrence in priljubljena blogerka Zoella.

A. P. J.
Prijavi napako
Komentarji
slovenkaaaa
# 22.09.2017 ob 11:14
Oh, ja, kot da običajni ljudje nimajo težav s tem. Zakaj pa je toliko problemov z alkoholom po vaše, če ne zaradi anksioznosti? Samo nimajo diagnoze. Bojijo se bolezni, bojijo se smrti, bojijo se izgube službe, bojijo se odtujitve otrok, bojijo se starosti, bojijo se konfliktov v službi... povsod, ko zapustimo odejo, nas nekaj čaka. Nek problem. Potem pa je za mnoge najlažje spiti zjutraj eno za živce, pa eno za kosilo in tri pred spancem. Preberite slovensko knjigo Na tesnobi in boste videli, koliko je teh problemov v Sloveniji.
jo-jo
# 22.09.2017 ob 15:26
“I think everybody should get rich and famous and do everything they ever dreamed of so they can see that it's not the answer.”
― Jim Carrey
CarlosNorris
# 22.09.2017 ob 11:19
Kaj pa to pomeni biti 'navajen resničnosti življenja' pri sedmih letih @Adebisi? Tudi danes ko je odrasla ženska se meni zdi da je njena 'resničnost življenja' to da je filmska zvezda ki je plačana milijone za svoje službo- a to ne spada pod 'resničnost življenja'?
dory
# 22.09.2017 ob 12:06
@Adebisi manj denarja, bolj resnično življenje maš?
Zoro27
# 22.09.2017 ob 12:55
Igralec se želi preleviti v nekoga drugega, se pravi da mora imeti že v osnovi težave s svojo osebnostjo.
MrSepia
# 22.09.2017 ob 12:52
ironično adebisi na internetnem forumu pridiga o resničnosti življenja

naj ti povem, da polovica vseh ljudi na svetu niti interneta nima. to je več kot 3.7 MILIJARDE ljudi

ti pa pameten o resničnosti življenja... da ne omenjam, da anksioznost nima prav nobene veze s tem, kako slaven si, koliko denarja imaš in podobno. prej bi celo rekel, da to negativno vpliva nanjo
slovenkaaaa
# 22.09.2017 ob 12:08
Samo naloga staršev in učiteljev je, da pri otrocih ne povzročamo tesnobe, prezgodaj je, da se že oni bojijo, da imajo skrbi... ampak jim ne znamo dati optimizma, ker smo sami vpeti v tak sistem stalne obremenjenosti pred jutri in se ne znamo sprostiti. Ko pridemo iz službe, kjer je bilo milijon problemov, pa še otrok iz šole prinese dva, ne znamo vzeti tega z lahkoto. Tako je sodobno življenje. Preveč informacij pa nam tudi ne pomaga. Ko izvemo za vsakega otroka, ki je zbolel, pa za poplave v Aziji, odklop elektrike v Portoriku itd. Lepe novice so nam v bistvu že odveč... kaj nas pa briga, kdo je danes dobil dojenčka v porodnišnici Brežice.
vidaest
# 22.09.2017 ob 10:52
Ne razumem te norije s Stoneovo. Najslabša igralka, ki je kdaj dobila oskarja. Ne zna niti govoriti niti igrati.
Adebisi
# 22.09.2017 ob 11:11
Ubogi razvajenčki, nevajeni resničnosti življenja.
Kazalo