Emma Watson je morda najskromnejša igralka v Hollywoodu. Foto: EPA
Emma Watson je morda najskromnejša igralka v Hollywoodu. Foto: EPA
Paris Hilton
Paris Hilton je zamenjala že cel kup fantov, poskusila je s pevsko kariero in se podala v poslovne vode. Foto: EPA

Watsonova je zablestela kot občutljiva in nežna Hermiona v seriji filmov o Harryju Potterju, kmalu pa jo bo mogoče v novem filmu Sophie Coppola videti v vlogi najstnice, ki krade dizajnerska oblačila. A globoko v sebi je očitno ohranila nekaj Hermione, saj je pred premiero filma The Bling Ring kritizirala pretirano razsipništvo zvezdnikov. Njihovo obsedeno potroštništvo je označila kot "obliko kleptomanije".

Ko je videla Parisino garderobo, jo je skoraj "kap"
Med snemanjem filma The Bling Ring, ki je nastal na podlagi resnične zgodbe o skupini najstnikov, ki so iz zvezdniških domov v Hollywoodu ukradii za skoraj tri milijone evrov razkošnih dobrin in oblek, je namreč ekipi vrata v svoj dom odprla tudi razvpita Paris Hilton. 32-letna plavolaska, znana po tem, da je "slavna zaradi ničesar", se lahko za bajno bogastvo zahvali svojemu pradedku, ki je ustanovil znamenito hotelsko verigo Hilton. S sestro Nicky sta tako odraščali v neresničnem svetu, v katerem sta si lahko privoščili vse, Paris pa je bila, vsaj v preteklosti, znana kot velika žurerka, vedno oblečena v najdražja oblačila.

Ko je Emma videla Parisino garderobo, je dobila občutek, kot da je v ogromni veleblagovnici, je dejala. "Pomislila sem, da gre pri vsem tem razsipništvu že za obliko kleptomanije. Paris nikoli ne bo mogla nositi vseh teh oblek, skoraj polovica izmed njih je bila še čisto novih, z obešenimi etiketami in ceno. A očitno jih je kupila le zato, da jih ima, ne glede na to, ali jih potrebuje. Seveda smo že vsi kdaj kakšen kos kupili povsem nagonsko in brez premisleka, a pri njej gre za povsem drugo stvar," je bila zgrožena 23-letna Emma.

"Nisem zvezdnica"
Britanka se od številnih zvezdnic po tem precej razlikuje, saj je priznala, da ima v svoji omari le osem parov čevljev, zato si jih za premiere in sprehode po rdeči preprogi vedno izposodi. A samokritično dodala: "Morda sem zdaj izpadla kot velika hinavka, saj vam to pripovedujem v obleki, ki jo je izdelal znani oblikovalec ..."

Poleg tega je v pogovoru za Radio Times dejala, da se ne bi opisala kot zvezdnico. "Danes je beseda zvezdnik dobila povsem nov pomen ..." Watsonova se je po zadnjem filmu o slavnem otroškem čarovniku sicer vrnila v študentske klopi, saj študira angleško književnost na univerzi Brown v ZDA. Med študijem pa si vzame tudi čas za snemanje. Tako je posnela filma The Perks of Being a Wallflower in že omenjenega The Bling Ring, v postprodukciji pa je tudi že biblijska zgodba Noah, ki naj bi na velika platna prišla prihodnje leto.

O prehajanju med študijem in kariero je zvezdnica, ki je ohranila stike z večino prijateljev iz otroštva, večino dni pa sploh ne nosi ličil, dejala: "Vedno sem eno mešala z drugim in všeč mi je lovljenje ravnotežja med izobraževanjem in snemanjem filmov. Všeč mi je, da posnamem film, naslednji dan pa znova začnem bolj uporabljati možgane in se lotim književnosti. Nekega dne si želim narediti tudi magisterij."