Pred premorom jo boste lahko videli še v dveh igranih filmih. Foto: Reuters
Pred premorom jo boste lahko videli še v dveh igranih filmih. Foto: Reuters
Emma Watson
"Želim si ostati na poti, ki sem jo začela." Foto: Reuters

Igralka, ki smo jo lahko nazadnje gledali v trilerju Regression, je za časopis Paper povedala: "Od igranja se za eno leto poslavljam zgolj zaradi dveh stvari. Na prvem mestu bosta moja osebna rast in razvoj. Zadala sem si, da preberem eno knjigo na teden ter še dodatno knjigo na mesec za knjižni klub. Ogromno berem in študiram."

Teorijo spolov želela študirati na univerzi
Sicer jo je mikalo, da bi čas preživela na univerzi, a na koncu je to željo opustila. "Skoraj sem se že odločila za leto študija teorije spolov, a potem sem ugotovila, da se ogromno naučim že s tem, da stojim trdno na zemlji ter da se enostavno pogovarjam z ljudmi in ogromno berem. Želim si ostati na poti, ki sem jo začela." Poleg branja si želi tudi veliko poslušati.

Zvezda sage Harry Potter se bo osredotočila tudi na iniciativo HeForShe, ki jo je ustanovila kot ambasadorka gibanja za enakost spolov (UN women). Njena kampanja bo vključevala teden umetnosti, turnejo po ameriških univerzah ter postavitev nove spletne strani. Na družbenem omrežju Twitter pa je Emma ustanovila tudi feministični knjižni klub, Our Shared Shelf.

"To je moje potovanje, ki se sicer lahko spremeni, a vseeno lahko trdim, da mi je sodelovanje v feminističnem gibanju omogočilo, da nisem več tako samokritična," je dodala.

Pred oddihom od Hollywooda bomo lahko Emmo Watson gledali še v trilerju The Circle ob boku Johnu Boyegi ter v glavni vlogi Disneyjevega novega projekta Lepotica in zver.