Iz sveta znanih
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.8 od 22 glasov Ocenite to novico!
Angela Merkel
Ni znano, ali si je Merklova privoščila tudi kopanje v zdravilnem vulkanskem blatu, ki si ga privoščijo številni dopustniki na Ischii. Foto: Reuters

Dodaj v

Foto: Angela Merkel skočila v Afroditino kopel

Velikonočni oddih v moževi družbi
1. april 2013 ob 10:09
Neapelj - MMC RTV SLO

Nemška kanclerka Angela Merkel je z možem Joachimom Sauerjem za velikonočne praznike odpotovala na krajši oddih v Italijo, kjer je črne hlače in enobarvne suknjiče zamenjala za kopalke.

Italijanski paparaci so morda najvplivnejšo žensko na svetu ujeli med dopustovanjem na otoku Ischia v bližini Neaplja, ki je znan tudi po termalnih kopelih. Zakonca, ki si sicer le redko lahko utrgata čas za drug drugega, saj je Merklova do glave in čez zakopana v reševanje evropske gospodarske krize, sta bivala v hotelu Miramare, kjer sta večkrat "smuknila" v kopalke in zaplavala v Afroditini kopeli, nato pa si oblekla kopalni plašč in obula natikače ter se ležerno sprehodila nazaj do sobe.

A Merklova se ni mogla povsem izogniti resnemu delu, ki jo čaka. Predsednik pokrajine Kampanja Stefano Caldoro je kanclerki namenil videosporočilo, ki so ga predvajale vse italijske medijske hiše. V njem je dejal: "Dobrodošli v naši gostoljubni deželi, gospa Merkel. Zdaj pa se ozrite okoli sebe. Na vsakih deset mladih brezposelnih v naši pokrajini je brez dela le en mlad Nemec." Caldoro je še dejal, da Italijani ne bodo več prenašali "dvolične Evrope".

Nekaj dopustniških utrinkov para Merkel - Sauer na Ischii si oglejte v spodnji galeriji.

A. P. J.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo