Bullockova je bila po poročanju tujih medijev v dneh pred premiero gostja v Clooneyjevi vili ob jezeru Como. Foto: EPA
Bullockova je bila po poročanju tujih medijev v dneh pred premiero gostja v Clooneyjevi vili ob jezeru Como. Foto: EPA

Film mehiškega režiserja Alfonsa Cuarona o veteranskem astronavtu (Clooney) in neizkušeni raziskovalki (Bullock), ki sta zaradi nesreče, povezane z meteorskim dežjem, ujeta v vesolju, so predstavnikom sedme sile predstavili že sredi dneva, nato pa sta zvezdnika odgovarjala na novinarska vprašanja.

Kot je povedala Bullockova, je bila to njena "najtežja vloga" doslej in se je nanjo vestno pripravljala, med drugim je sodelovala z resničnimi astronavti. Clooney pa se je v svojem slogu pošalil, da zanj ni bilo to nič posebnega, pripravljal se je le z "jogo in popivanjem". Ko so politično dejavnega zvezdnika vprašali, kaj meni o Obamovih načrtih za posredovanje v Siriji, se je diplomatsko izmuznil: "Na to vprašanje nisem bil pripravljen. Mislil sem, da me boste vprašali, kaj si mislim o Benu Afflecku v vlogi Batmana." (Superjunakov kostum si je sam nadel leta 1997 za film Batman in Robin, ki je pogorel tako pri kritikih kot na kinoblagajnah.)

Na večerni preprogi je bila Sandra (ima jih 49!) čudovita v rdeči obleki J Mendel, čevljih Rogerja Vivierja in dodatkih Martina Katza, George pa je kot po navadi izbral "klasiko" Armani.