Pa začniva ... Foto: EPA
Pa začniva ... Foto: EPA

Lukašenko je namreč slavnega igralca povabil na svoje posestvo, ki je severno od Minska. In če je Francoz mislil, da se bosta o potencialnih projektih in sodelovanjih med Belorusijo in Francijo na področju kulture in umetnosti pogovarjala za mizo v udobnih stolih, se je zmotil.

Z Lukašenkom sta se odpravila na travnik, kjer je beloruski predsednik Depardieuju dal lekcijo v ročni košnji. Pogovarjala sta se tudi, kako bi lahko še izboljšali kmetijstvo. Po učni uri košnje in pogovorih pa sta si privoščila tradicionalno belorusko hrano in vodko.

Depardieu je vse od leta 2013 stalno navzoč v tem delu Evrope, zaradi ugodnejših davčnih razmer je raje postal ruski državljan, bratil pa se je tudi z razvpitim čečenskim vodjo Kadirovom.

Rus Depardieu
Depardieu je uradno prebivalec mesta Saransk v ruski pokrajini Mordovija, s tem pa tudi ruski državljan - potni list mu je predal sam predsednik Vladimir Putin. V odprtem pismu, naslovljenem na rusko javnost, je ob tem zapisal, da ima rad Rusijo, ki jo je poimenoval "velika demokracija". Dodal je: "Rad imam vašo državo, Rusijo - njene ljudi, njeno zgodovino, njene pisatelje. Rad imam vašo kulturo, vašo razumnost."