Deset let mlajša in že takrat ljubljenca paparacev. Vam gresta na živce ali ju občudujete? Foto:
Deset let mlajša in že takrat ljubljenca paparacev. Vam gresta na živce ali ju občudujete? Foto:
David in Victoria Beckham
V primerjavi z Victorio in Davidom so sinovi Brooklyn, Romeo in Cruz na zelo malo fotografijah. Foto: EPA

Čeprav se Britanca vsak dan pojavljata na straneh rumenih medijev, resnico o svojem odnosu vesta le onadva. Je ljubezen že davno izginila? Kdo se oklepa koga? Sta si zvesta?

Ona ga ni poznala
Zavrtimo čas nazaj. Victoria Adams, slavna kot članica popzasedbe Spice Girls, je že takrat znanega nogometaša Manchester Uniteda Davida Beckhama spoznala na dobrodelni nogometni tekmi, ne vedoč, kdo postavni plavolasec sploh je. "Nogomet me nikoli ni zanimal, zato ga nisem poznala. A že prvi večer sva se pogovarjala dolgo v noč," se spominja Victoria.

Kot kraljevski par
Zveza se je razvijala "ekspresno" - leto zatem sta bila zaročena, četrtega julija leta 1999 pa je sledila veličastna poroka. Za kraj sta si izbrala grad Luttrellstown na Irskem, Davidova priča je bil soigralec Gary Neville, štirimesečni sin Brooklyn pa je imel spravljena prstana. Dostop paparacem je bil prepovedan, saj sta zvezdnika podpisala ekskluzivno pogodbo z revijo OK!, kljub temu pa so v medije predčasno "pricurljale" fotografije, na katerih sta sedela kot kralj in kraljica na zlatih mogočnih stolih - Victoria je imela na glavi krono. Za poroko naj bi odštela 500.000 funtov, za ves protokol pa je skrbelo več kot 430 uslužbencev.

Blišča še ni bilo konec. Naslednje leto sta za 2,5 milijona funtov kupila vilo, ki so je je kmalu prijelo ime Beckingham Palace, poskrbela pa sta tudi za potomce. Brooklyn je leta 2002 dobil brata Romea, čez tri leta pa še Cruza.

Je ali ni skočil čez plot?
Življenje pod žarometi pa ima tudi slabe strani. Leta 2004 je izbruhnil škandal o domnevni Davidovi ljubici, osebni pomočnici Rebeci Loos, s katero naj bi se zapletel v Madridu. Victoria je, vsaj navzven, ostala trdna in zatrjevala, da so te obtožbe njun zakon le okrepile. A vseeno je je bil morda tudi to razlog za selitev družine v Los Angeles, kjer je David leta 2007 podpisal pogodbo z moštvom Galaxy. Victoria je v "obljubljeni deželi" malo pozirala, malo pridobivala zvezdniške prijatelje, kot sta par Katie Holmes-Tom Cruise, se skušala prebiti pred televizijske kamere, predvsem pa bila vedno urejena od glave do pet. Ob njenem imenu se je vedno pojavil tudi opis "modna ikona".

Ob desetletnici David najel kar ves otok
In za deseto obletnico poroke je David svojo drago povabil na samotni otok, ki ga je za nekaj dni najel le za njiju. Lastnik karibskega otoka Necker Island je sicer britanski milijarder Richard Branson. Morda pa bosta zvezdnika prav na otoku spočela novega otroka, o katerem David govori kar nekaj časa. Njegova želja je namreč, da bi trem sinovom sledila deklica. "Res si želim znova postati očka. Če bi dobila deklico, bi bila zares presrečna," je nedavno dejal (še vedno) eden najlepših Britancev.

V galeriji si oglejte fotografije Davida in Victorie "skozi čas".