V zadnjo oddajo sta se Jayu Lenu prišla poklonit tudi Jack Black in Kim Kardashian. Foto: Reuters
V zadnjo oddajo sta se Jayu Lenu prišla poklonit tudi Jack Black in Kim Kardashian. Foto: Reuters

Koliko časa je že, odkar je Leno prevzel vodenje poznovečerne oddaje od svojega predhodnika Johnnyja Carsona? "Ko sem začel voditi oddajo, je bila marihuana nezakonita, cigarete pa si lahko kadil kjer koli si hotel," se je pošalil Leno.

63-letna legenda malih zaslonov zagotavlja, da tokrat čisto zares odhaja - voditeljski stolček je sicer že leta 2009 odstopil Conanu O'Brienu, a se ta ni najbolje obnesel, zato se je po le osmih mesecih znova vrnil na televizijsko mrežo NBC. Tokrat, tako vztraja, se dokončno poslavlja: "Ni me treba odpustiti trikrat. Saj sem dojel namig."

V zadnji oddaji se je skupaj z ženo Mavis in dobrimi prijatelji spomnil, kako je teh 22 let vodenja oddaje vplivalo na njegovo zasebno življenje - vmes so mu namreč umrli starši in brat, ostal je sam, brez družine. "In ljudje tukaj so postali moja družina," se je s solzami v očeh poklonil svojim dolgoletnim sodelavcem.

Slovitemu voditelju se je s posnetim sporočilom poklonil ameriški predsednik Barack Obama in mu v šali ponudil položaj veleposlanika nekje daleč stran - na Antarktiki: "Upam, da imaš kakšen res debel plašč, humorist."

Parada zvezdnikov. In gostja presenečenja: Kim.
V zadnjih oddaji je Leno gostil svoja dobra prijatelja, komika Billyja Crystala in kantriglasbenika Gartha Brooksa, ki mu je na koncu zapel svojo uspešnico Friends in Low Places, prišel je tudi igralec Jack Black, voditeljica Oprah Winfrey, igralska zvezdnica Sandra Bullock, posebno presenečenje pa mu je pripravila starleta Kim Kardashian, ki je zapela prirejen odlomek pesmi iz muzikala Moje pesmi, moje sanje in se pošalila, da zdaj ne bo več tarča Lenovih šal.

The Tonight Show se zdaj seli v New York, vodenje pa bo prevzel 39-letni Jimmy Fallon. Svojima nasledniku in predhodniku je Leno posvetil svoj zadnji "nagovor": "Res sem vesel za Jimmyja Falona. Zabavno je biti starec in gledati, kam bo naslednja generacija popeljala to ustanovo. Za konec pa bi rad citiral Johnnyja Carsona: 'Vsem iskreno želim lahko noč.'"

Kaj vse je Jay Leno našel, ko je pospravljal svojo pisarno, "posnetke" nastopov z njegovimi glasbenimi gosti in video Lenovega slovesa, si lahko ogledate spodaj.