Melania je za priložnost izbrala obleko španskega modnega oblikovalca Delponza. Foto: Reuters
Melania je za priložnost izbrala obleko španskega modnega oblikovalca Delponza. Foto: Reuters

Prvi par ZDA je na varšavskem vojaškem letališču pristal včeraj zvečer, v zeleno barvo ogrnjena Melania pa je pozornost pritegnila že pri izstopanju iz predsedniškega letala Air Force One.

Medtem ko se je danes Trump srečal s poljskim predsednikom Andzejem Dudo in se udeležil vrha Pobude treh morij, se je nekdanja manekenka v palači Belweder sestala s soprogo poljskega predsednika Agato Kornhauser-Dudo, s katero sta nato obiskali varšavski Kopernikov center znanosti.

Melania modnih navdušencev tudi tokrat ni pustila ravnodušnih. Za priložnost je izbrala mornarsko modro obleko španskega modnega oblikovalca Delponza, ki jo na spodnjem delu krasijo rdeči, modri in rožnati vzorci.

Ob obisku je center znanosti Melanii podaril s 3D-tiskalnikom narejen model rožnatega čevlja, ki se kljub majhnosti sklada s slogom trenutno najbolj znane Slovenke. Rožnati barvi je očitno naklonjena tudi poljska prva dama, ki je nosila kostim v tej barvi.

Sledil je Trumpov govor na varšavskem trgu Krasinski. Pred govorom svojega soproga je Melania navdušeno množico ogrela z besedami, da bi moralo biti vsem ljudem omogočeno, da "živijo svoja življenja brez strahu".

Dodala je, da je zagotavljanje varnosti ameriških državljanov prednostna naloga predsednikove administracije in da bi si varnost zaslužili vsi ljudje na svetu. Omenila je tudi znanstveni center, ki ga je prav tako obiskala, in se zahvalila za toplo dobrodošlico.

Nerodno rokovanje
Da sta se prvi dami obeh držav ujeli, dokazuje tudi posnetek, ki so ga po Trumpovem govoru ujele kamere. Ameriški predsednik se je najprej rokoval s poljskim predsednikom, nato pa je roko ponudil njegovi ženi, ki pa se je najprej stegnila k Melanii in predsednika Trumpa pustila čakati z iztegnjeno roko.

Ameriški predsednik je s spremstvom iz Varšave že odpotoval v Hamburg, kjer se bo sestal z nemško kanclerko Angelo Merkel, v petek pa se bo udeležil vrha G20 ter se srečal z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom.