Velikanska ščuka, ki naj bi jo ruski predsednik ujel sam. Foto: Reuters
Velikanska ščuka, ki naj bi jo ruski predsednik ujel sam. Foto: Reuters

Pripis k sliki namreč sporoča, da gre za kar 21-kilogramsko ščuko, ki jo je predsednik med svojimi tradicionalnimi počitnicami v Sibiriji ujel lastnoročno, o čemer pa številni močno dvomijo.

Družbena omrežja so napolnile fotografije ribičev, ki so objavili prizore svojih ulovov velikanskih ščuk skupaj z njihovimi merami kot dokaz, da Putinov ulov še zdaleč ni tako bogat, kot trdi Kremelj. Drugi pa trdijo, da ruski predsednik sploh ni ujel nobene ribe, pač pa so mu v roke preprosto potisnili ribo, ki jo je iz vode uspelo potegniti nekomu drugemu.

Ribe se je že prijel naziv Čukorova ščuka, ki se nanaša na vodjo ruske volilne komisije Vladimirja Čurova, ki mu očitajo, da je s prevaro Putinovi stranki zagotovil zmago na volitvah.

Vztrajajo, da ne gre za prevaro
Kremelj je sicer leta 2011 priznal, da bil prizor, ko je Putin na dnu Črnega morja našel starodavne artefakte, zaigran, a tokrat vztrajajo pri svojem.

"Bil sem poleg, ko so predsednikov ulov izmerili in stehtali, zato sem na lastne oči videl, kako je tehtnica pokazala več kot 20 kilogramov," je za tiskovno agencijo Interfax zagotovil Putinov Dmitrij Peskov.

Že tradicionalno mačistične fotografije
To sicer ni prvič, da je Putin velikodušno razkazoval svoje, za 60-letnega moškega precej izklesano telo. Pred leti so se v javnosti pojavile fotografije, kako zgoraj brez lovi ribe tudi v družbi monaškega kneza Alberta II., leta 2009 pa so svet obšle fotografije, ko je razgaljen jezdil konja.

Seznam njegovim "podvigov" pa je še daljši - s podmornico se je potopil na dno Bajkalskega jezera, koval železo in božal kitovko, iz oči v oči se je srečal s polarnim medvedom, ki mu je namestil sledilno ovratnico, bližnje srečanje pa je imel tudi že s sibirskim tigrom, ki ga je uspaval, da so ga lahko izpustili v rezervat.