Ob prihodu kraljevega letala na kanadska tla je bila družinica barvno usklajena v modrem: Catherine je nosila obleko Jenny Packham, ki jo je dopolnila s klobučkom Lock & Co., seveda na manjkala broška v obliki javorjevega lista. Foto: Reuters
Ob prihodu kraljevega letala na kanadska tla je bila družinica barvno usklajena v modrem: Catherine je nosila obleko Jenny Packham, ki jo je dopolnila s klobučkom Lock & Co., seveda na manjkala broška v obliki javorjevega lista. Foto: Reuters
Kljub listku s ceno skoraj 1.200 evrov je bila obleka, za katero je modni tandem Preen črpal navdih iz osebnega sloga Debore, vojvodinje Devonshirke, salonske levinje iz 50. let, naslednji dan na spletu že razprodana, v črni različici pa je na voljo v še nekaj kosih. Foto: Reuters

Tako kot si je njihova gostiteljica Sophie Gregoire-Trudeau, žena mladega kanadskega premierja Justina Trudeauja, zadala, da bo na javnih nastopih podpirala kanadske oblikovalce, je vojvodinja naklonjena britanski modi, naključju pa niso prepuščene niti barve oblačil, saj nosijo pomembna diplomatska sporočila.

Čez dan, ko z Williamom raziskujeta naravne lepote Kanade, Kate izbira športno-elegantne kose, ob bolj uradnih priložnostih in večernih dogodkih pa zablesti v bleščečih toaletah, na sprejemu pri Trudeauju v Victorii, denimo, je nosila rdečo obleko britanskega dvojca Preen, s katero je priklicala spomin na sredino prejšnjega stoletja.

Rdeči odtenek obleke je bil poklon kanadskim narodnim barvam, za piko na i pa je poskrbela broška v obliki javorjevega lista, ki si jo je sposodila od moževe babice, kraljice Elizabete II. Catherine jo je nosila že na svojem prvem obisku Kanade leta 2011, ko sta bila z Williamom še mladoporočenca brez otrok.

Tokrat, skroaj točno pet let kasneje, ju na kanadski turi spremljata triletni princ George in 16-mesečna princesa Charlotte. Poleg srečanja s premierjem sta Kate in William obiskala še deževni gost Great Bear, indijanski rezervat Bella Bella in druge naravne lepote Kanade, ki se razprostira na velikanskem ozemlju, spada pa pod države Commonwealtha, torej bo William, ko nekoč prevzame žezlo, tudi njihov kralj.

Družina biva v vladni palači, od koder potujejo na različne konce države. Z njimi je v Kanado odpotovala tudi varuška Maria Borrallo, ki skrbi za podmladek med napetim družabnim urnikom njunih staršev.

Oglejte si nekaj fotografij s kraljeve kanadske ture, prilagamo pa že zabaven videoposnetek prihoda mlade kraljeve družine na kanadska tla, kjer jih je pričakal Justin Trudeau: mali princ George se je poživžgal na bonton in ni želel "dati petke" kanadskemu premierju.