Vin Diesel je bil na podelitvi 2054. zvezde na Pločniku slavnih vidno ganjen. Foto: EPA
Vin Diesel je bil na podelitvi 2054. zvezde na Pločniku slavnih vidno ganjen. Foto: EPA

Zvezdnik iz filmov Hitri in drzni je namreč prišel v družbi svojih staršev, dolgoletnega dekleta, mehiške lepotice Palome Jiminez, in njunih dveh otrok, s katerimi je poskrbel za nekaj prikupnih družinskih fotografij.

V njegov objem so se na Pločniku slavnih stisnile tudi igralke Katee Sackhoff, Jordana Bruster in Michelle Rodriguez, ki je ob tem povedala: "Vin ni samo eden izmed mojih najboljših prijateljev, pač pa je človek, ki si upa sanjati tudi takrat, ko vsi drugi že odnehajo."

Danes eden najbolj priljubljenih akcijskih junakov
Igralec, ki je odrasel na Manhattnu, se je na podelitvi spomnil tudi svoje preteklosti in povedal, da si je kot najstnik denar služil s plesanjem hip-hopa na uličnem vogalu, nato pa je postal redar v nočnih klubih, preden je našel svojo pot v igralske vode.

Diesel v Hollywoodu danes velja za enega najbolj priljubljenih akcijskih filmskih igralcev, uspeh je doživel tudi s filmom XXX, v prihodnje pa se želi v vlogi producenta in igralca lotiti filmske različice televizijske nanizanke iz 70. let Kojak. Letos je bilo igralca mogoče videti v filmu Hitri in drzni 6, v nastajanju pa je že sedmi film iz serije. Zaigral je tudi v akcijski znanstvenofantastični srhljivki Riddick, ki v slovenske kinematografe prihaja septembra.