Oba že imata za seboj ločitev, skupaj pa sta nekaj mesecev. Bo njuna sreča trajala? Foto: Reuters
Oba že imata za seboj ločitev, skupaj pa sta nekaj mesecev. Bo njuna sreča trajala? Foto: Reuters
Madonna
Madonna se je takole poklonila panku. Foto: Reuters

V Metropolitanskem muzeju v New Yorku so odprli razstavo PUNK: Chaos to Couture, ki prikazuje 40-letni vpliv panka na modo. Videti je ogromno črnega usnja, jaken z zakovicami, razparanega džinsa ter uporniških in anarhističnih napisov.

In točno to, torej za en večer postati pravi panker, je bila rdeča nit enega najpomembnejših dogodkov v svetu slavnih, prireditve Met Gala, ki je v "veliko jabolko" privabila res ogromno znanih obrazov, od igralcev in pevcev do športnikov in modnih oblikovalcev.

Fotografi so na rdeči preprogi fotografirali kot "nori", kot običajno pa so modni kritiki nato hiteli razlagati o tem, kateri zvezdnici je videz odlično uspel, katera pa bi morda zaradi svoje modne izbire raje morala ostati ... doma. Z obleko sta najbolj izstopali "kraljica popa" Madonna, ki kljub zrelim letom ne odneha in je v pravi pankovski opravi pokazala noge, čez zadnjico pa ji je visel križ, ter Beyonce v (preveč?) kičasti kreaciji.

Močno je presenetila oskarjevka Anne Hathaway, ki je črno obleko dopolnila z rumenim lakom na nohtih in spremenjeno barvo las, saj se je (le za en večer?) prelevila v plavolasko. Zaradi pričeske je poglede privabljala tudi Nicole Ritchie, ki se je v zadnjem času precej umaknila z naslovnic rumenih časopisov, saj je belo toaleto z visokim vratom dopolnila s temnordečo šminko ter sivo pobarvanimi lasmi, ki so bili pravo nasprotje zagoreli koži.

Prvič sta se z roko v roki pred fotografi pojavila ameriška športna zvezdnika, golfist Tiger Woods in alpska smučarka Lindsey Vonn, ki je pozneje na Twitterju zapisala: "V Metu sem se imela čudovito. Hvala Anni Wintour in ekipi Vogua za pomoč pri izbiri oblačila in seveda hvala mojemu čudovitemu moškemu, ki me je spremljal." Kot je znano, sta zvezdnika marca prek Facebooka potrdila zvezo. 28-letnica, ki po hudem padcu na svetovnem prvenstvu okreva po poškodbi in si prizadeva za vrnitev na olimpijske igre v Sočiju prihodnje leto, je blestela v kremasti obleki z dvema prosojnima deloma na sprednjem delu, lase pa je imela spete v rep.

Ne moremo pa mimo "poloma" večera - ta naziv zopet pripada zvezdnici resničnostnih serij, noseči Kim Kardashian, ki je prišla v spremstvu svojega izbranca, raperja Kanyeja Westa. A tudi tokrat so se ob njenem videzu mnogi prijeli za glavo, saj je nizkorasla Kim popolnoma zgrešila sporočilo panka (menda se ni mogla spraviti v obleko, ki jo je najprej izbrala), v obtisnjeni rožnati obleki Givenchyja s prav takšnimi rokavicami in čevlji pa je bila videti vse prej kot "diva", za kakršno se ima.

V galeriji si oglejte še druge videze zvezdnic, navdahnjene v slogu panka. Katera vam je najbolj padla v oči?