Michaela so se spomnili številni zvezdniki. Foto: EPA
Michaela so se spomnili številni zvezdniki. Foto: EPA

Preden so odtisnili svoje dlani, s čimer so se poklonili svojemu pokojnemu očetu, so 13-letna Paris, 14-letni Prince Michael in 9-letni Blanket v spominsko ploščo odtisnili še dva zaščitna znaka svojega očeta - njegove črne plesne čevlje in bleščeče rokavice.

"To tukaj je njegova nagrada za življenjsko delo. Tega si je želel in to mu tudi dajemo," je na ceremoniji dejal Michaelov najstarejši sin Prince. Na slovesnosti so bili poleg družine Michaela Jacksona navzoči tudi številni drugi zvezdniki, kot so Chris Tucker, Smokey Robinson, Quincy Jones in Justin Bieber.

Zadnjega si je na ceremoniji nadvse želela Paris Jackson, ki je svojega gosta najavila z besedami: "Vsi smo veliki oboževalci Justina in njegove glasbe. Vem, da jaz sem." Justin je na slovesnosti tudi zapel v čast pokojnemu pevcu, nekaj besed pa je namenil tudi svojemu velikemu idolu Michaelu Jacksonu: "Običajno nimam treme, toda zdaj jo imam. Michael mi je veliko pomenil, on je bil več kot zabavljač, on me navdihuje. Kar koli počnem "pogledam" Michaela in si želim biti tako dober kot on."

Na eno uro trajajoči slovesnosti, na kateri je bilo približno sto oboževalcev pokojnega pevca, so se Michaela z lepimi besedami spomnili številni, ob Jacksonovih uspešnicah pa so jo s svojimi predstavami popestrili člani znamenite cirkuške skupine Cirque du Soleil.