Z zmagovalcem Stanislasom Wawrinko. Foto: Reuters
Z zmagovalcem Stanislasom Wawrinko. Foto: Reuters
Poročila sta se leta 2011, Charlene je na poroki tudi zajokala, kar je sprožilo številna ugibanja, ali so to solze sreče ali žalosti. Južnoafričanka naj bi pred poroko želela zbežati. Foto: EPA

Dvojica je zmagovalcu izročila tudi pokal, fotografskim objektivom pa se je s knežjim parom nastavil tudi poraženec Roger Federer. Teniški velikan se je s kneginjo družil pred dnevi, ko ji je izročil svoj podpisani teniški lopar, ki ga bo kneginja prodala na dražbi. Izkupiček bo šel v dobrodelne namene.

"Z najinim zakonom je vse v redu"
Zakonca sta se po dolgem času spet skupaj pojavila v javnosti, s čimer sta "dokazala", da je z njunim zakonom vse v najlepšem redu. Že leta namreč ne potihnejo govorice, da je zakon med Albertom in Charlene na trhlih nogah.

Lani maja se je govorilo tudi, da je nekdanja olimpijska plavalka med obiskom svoje domovine kneza prevarala z Byronom Kelleherjem, novozelandskim igralcem ragbija, ki je bil med gosti na njuni poroki leta 2011. Monaški dvor domnevne afere ni želel komentirati.

Je pa tudi Albert v preteklosti povzročal precej skrbi svojemu pokojnemu očetu knezu Rainierju III. in Monačanom. Zagrizenega samca, ki ga je do poročnega oltarja uspelo odvesti le Charlene, so povezovali s številnimi bolj ali manj znanimi evropskimi starletami, plemkinjami, igralkami, manekenkami itd., govorilo se je tudi, da je homoseksualec, kar pa je ogorčeno zanikal, sad številnih zvez pa sta tudi dva nezakonska otroka. Jazmin Grace Grimaldi se je rodila Kalifornijki Tamari Rotolo, ki je Alberta spoznala, ko je s prijateljico potovala po Evropi in se ustavila v Monaku. Knez je dekle kot svoje priznal šele leta 2006, po preiskavi DNK-ja. Leta 2005 se je izvedelo, da ima Albert tudi nezakonskega sina Alexandra Costeja, ki je sad zveze z nekdanjo stevardeso iz Toga Nicole Coste.

Bo monaški dvor dočakal Albertovega potomca?
36-letna Charlene in 20 let starejši Albert II. sta se spoznala leta 2000, prvič pa sta se v javnosti kot par pojavila na odprtju zimskih olimpijskih iger leta 2006 v Torinu. Ko je zveza postala resnejša, je Južnoafričanka opustila plavalno kariero in se preselila v Monako, bližje Albertu.

Zdaj monaški dvor čaka le še na potomca knežjega para - Charlene je lani v enem izmed intervjujev izjavila, da je pripravljena na materinstvo. Bo na monaškem dvoru kmalu spet odmeval otroški jok?