Kim Sears
Kim Sears "opozarja". Foto: Reuters

Če je v polfinalnem obračunu svojega zaročenca prišla v središče pozornosti s svojim preklinjanjem, pa je v današnjem finalu pritegnila pozornost z duhovitostjo. Manekenka je bila oblečena v navadno športno majico, s katere pa je v oči bila opozorilna oznaka - Parental Advisory Explicit Content (opozorilo staršem: eksplicitna vsebina).

Spomnimo, kamera je med polfinalnim teniškim dvobojem v Melbournu ujela Kimin izbruh, ki je s kletvicami, namenjenimi Tomasu Berdychu, pospremila eno izmed točk v prvem nizu. Posnetek je na družbenih omrežjih postal prava uspešnica. Angleški rumeni mediji so celo najeli bralca z ustnic. "F*****g have that, you Czech flash f***," so bile besede, ki jih je izrekla 27-letna Searsova. "Ko v dvoboju vlada velika napetost, je povsem običajno, da vam uidejo besede, za katere vam je potem žal," je v bran zaročenki stopil Murray.

Američani z opozorilno oznako
Najprej so oznako Parental Advisory uvedli v ZDA, kjer je glasbena industrija, združena v organizaciji RIAA, leta 1985 začela z zdaj mednarodno prepoznavnim logotipom označevati pesmi in albume s "premočnimi" kletvicami in/ali preveč - dobesedno - slikovitimi opisi spolnosti. Prvi albumi, ki so si "prislužili oznako" Parental Advisory Explicit Content, so bili Danzig istoimenske ameriške metalske skupine, legendarni Appetite for Destruction takrat zelo podivjanih rockerjev Guns N'Roses, Louder Than Love skupine Soundgarden in seksualno nabita plošča As Nasty As They Wanna Be hiphopovske zasedbe 2 Live Crew.