Prvo, četrto in peto mesto na lestvici najbogatejših mladih Britancev je zasedla trojica iz Harryja Potterja. Foto: EPA
Prvo, četrto in peto mesto na lestvici najbogatejših mladih Britancev je zasedla trojica iz Harryja Potterja. Foto: EPA

22-letni zvezdnik, ki je zaslovel z vlogo najstniškega čarovnika Harryja Potterja v filmih, ki so jih posneli po svetovnih knjižnih uspešnicah izpod peresa britanske pisateljice J. K. Rowling, si je samo v iztekajočem se letu svoj bančni račun okrepil za šest milijonov funtov več kot lani, skupaj pa pri reviji Heat njegovo premoženje ocenjujejo na 51,8 miliona funtov (slabih 61 milijonov evrov).

Na drugem mestu lestvice 30 najbogatejših mladih Britancev se je znašla 26-letna igralka Keira Knightley, ki je v svoji karieri, tudi z vlogo v franšizi Pirati s Karibov, zaslužila 30,9 milijona funtov, sledi pa ji zvezdnik še ene serije filmov, leto mlajši Robert Pattinson, ki je z vlogo Edwarda Cullna v Somraku zaslužil skoraj 25 milijonov funtov.

Omenjenim trem sledita še dva zvezdnika Harryja Potterja, Emma Watson, ki je lepe denarce zaslužila tudi kot obraz Burberryja in se lahko pohvali s skoraj 24-milijonskim premoženjem, in Rupert Grint, ki je z igranjem zaslužil 21,7 milijona funtov.

Na seznamu tudi cel kup glasbenic
Na lestvici sicer niso samo igralci, saj omenjenim sledijo Leona Lewis, Katie Melua, Charlotte Church, Joss Stone itd. Največji skok je letos uspel novinki na lestvici, 21-letni pevki Adele, ki je s 7,7 milijona funtov zaslužka zasedla 16. mesto, na seznamu pa najdemo tudi Florence Welch iz zasedbe Florence + The Machine (28. mesto) in Cheryl Cole, ki je napredovala s 14. na sedmo mesto.

V primerjavi z lanskim letom na seznamu ni več pevke Katherine Jenkins in manekenke Kelly Brook, saj sta obe že presegli "magično" mejo 30. leta., ter Amy Winehouse, ki je julija umrla.