Jimena Navarrete je postala druga Mehičanka, ki je osvojila 'vesoljsko' krono. Foto: Reuters
Jimena Navarrete je postala druga Mehičanka, ki je osvojila 'vesoljsko' krono. Foto: Reuters

Navarretova je tako postala 59. miss universe in obenem druga Mehičanka, ki ji je uspelo osvojiti to lento - prva je bila Lupita Jones leta 1991. Krono ji je predala lanska zmagovalka, Venezuelka Stefania Fernandez.

Zanimivo je, da se po dveh zaporednih letih, ko sta slavili Venezuelki, letos venezuelski predstavnici Marelisi Gibson ni uspelo uvrstiti niti med prvih 15 izmed 83 tekmovalk. Podobna usoda je (presenetljivo) doletela tudi Američanko Rimo Fakih. Tudi slovenski predstavnici Mariki Savšek se ni uspelo prebiti v ospredje.

Vprašanje ji je zastavil Evan Lysacek
Rjavolasa lepotica, ki prihaja iz Guadalajare, je sicer prva izmed 15 odgovarjala na vprašanje - postavil ji ga je nosilec olimpijskega zlata v umetnostnem drsanju Evan Lysacek -, in sicer je morala povedati, kaj meni o nenadzorovani uporabi medmrežja.

Jimena je dejala, da je splet sicer pomemben, a bi morali starši zelo paziti na svoje otroke, ko brskajo po spletnih straneh. "Sama menim, da je splet nepogrešljivo in pomembno orodje v današnjem času. A otroke moramo, preden ga začnejo uporabljati, naučiti vrednot, ki smo se jih učili tudi mi," je v odgovoru dejala Mehičanka.

Izplača se postati mis ...
Navarretova je za nagrado prejela letno plačo, katere višine niso razkrili, v uporabo je za eno leto dobila razkošno stanovanje v New Yorku s plačanimi vsemi stroški, dobila pa je tudi enoletno šolnino za newyorško filmsko akademijo, kamor jo bodo sprejeli po koncu njene "vladavine", več kosov razkošnega nakita, oblačila, čevlje itd.

Lento mis simpatičnosti je osvojila tretjeuvrščena Jesinta Campbell, za najbolj fotogenično izmed 82 tekmovalk pa je bila razglašena predstavnica Tajske Fonthip Watcharatrakul. Prireditev si je sicer v živo ogledalo okoli 190 milijonov ljudi, povezovala pa sta jo Natalie Morales in Bret Michaels.