Mali princ George si je ob prihodu v Berlin zaspano mel oči. Foto: Reuters
Mali princ George si je ob prihodu v Berlin zaspano mel oči. Foto: Reuters
false
Množičen sprejem za Williama in Kate. Foto: Reuters

Na letališču sta kraljevi par spremljala tudi njuna otroka - triletni princ George in dveletna princesa Charlotte, ki sta se trdno držala rok svojih staršev, mali princ pa si je zaspano mel oči.

Celotna družina je bila oblečena v modro. Mali princ je imel oblečene kratke temnomodre hlače in modro srajco, princeska pa je bila oblečena v modro obleko z rožnatim vzorcem.

Otroka se sicer na bosta udeležila uradnega programa kraljevega para, so sporočil z britanskega veleposlaništva v Nemčiji. Tako ni znano, ali ju bodo lahko ujeli v objektiv še kje drugje kot pri prihodu in odhodu, piše tiskovna agencija DPA.

To je sicer druga turneja, kamor sta se podala malčka - predtem sta z mamo in očetom obiskala tudi Kanado.

Tudi v Heidelberg in Hamburg
Princ William in njegova žena Kate sta uradni program začela z obiskom urada nemške kanclerke Angele Merkel, nato pa je sledil ogled nekaj berlinskih znamenitosti, med drugim Brandenburških vrat in berlinskega spomenika žrtvam holokavsta.

Na programu je tudi srečanje z nemškim predsednikom Frank-Walterjem Steinmeierjem, zvečer pa bo princ William v počastitev rojstnega dneva kraljice gostil vrtno zabavo v prostorih britanskega veleposlaništva.

V četrtek bosta odpotovala v Heidelberg, kjer se bosta med drugim udeležila tekme s čolni, zadnji dan obiska v petek pa bosta namenila ogledu Hamburga. Tu se bosta med drugim ustavila v mednarodnem pomorskem muzeju in novi filharmoniji.