Neznanec se je močno znesel nad zvezdo Donalda Trumpa na Pločniku slavnih. Foto: Reuters
Neznanec se je močno znesel nad zvezdo Donalda Trumpa na Pločniku slavnih. Foto: Reuters

V sredo zjutraj po krajevnem času so losangeleški policisti dobili prijavo vandalizma - nekdo se je namreč s krampom in z macolo močno znesel nad Trumpovo zvezdo na Pločniku slavnih. Posnetki nadzornih kamer kažejo, da se je neznanec "zakamufliral" z globoko na čelo poveznjeno zaščitno čelado in odsevnim jopičem, kakršne nosijo cestni ali gradbeni delavci.

Policija je ob tem sporočila, da za zdaj še ni pridržala nikogar niti ne pozna motiva dejanja. Se je pa ameriškemu spletnemu tabloidu Deadline Hollywood oglasil moški, ki se je predstavil kot Jamie Otis, in dejal, da je skušal zvezdo ukrasti, jo prodati na spletni dražbi in izkupiček podariti ženskam, ki so Trumpa obtožile spolnega nadlegovanja.

Obnovitvena dela že tečejo
Hollywoodska obrtna zbornica, ki upravlja Pločnik slavnih, je na kraj dogodka takoj poslala ekipo delavcev, ki se je že lotila obnovitvenih del na zvezdi. Samega vandalizma v Zbornici niso želeli komentirati, poroča Reuters, so pa znova poudarili, da zvezde ne nameravajo umakniti. O napadu na zvezdo, ki jo je Trump dobil leta 2007 za svojo resničnostno oddajo Vajenec (The Apprentice, molčijo tudi njegovi tiskovni predstavniki in člani volilnega štaba.

Več primerov vandalizma nad zvezdo
V pretežno Hillary Clinton naklonjeni Kaliforniji je Donald Trump sicer precej osovražen, zaradi česar je njegova zvezda v zadnjih mesecih doživela že kar nekaj napadov vandalov - delavci so jo tako morali že kar nekajkrat očistiti nespodobnih grafitov in sledi urina, konec julija pa je neki ulični umetnik okoli zvezde postavil 15 centimetrov visok "zid" in tako opozoril na Trumpovo sovražno retoriko do mehiških priseljencev.