Alu Pacinu je na pomembnem večeru ob strani stala njegova boljša polovica Lucila Sola. Foto: Reuters
Alu Pacinu je na pomembnem večeru ob strani stala njegova boljša polovica Lucila Sola. Foto: Reuters
Michelle in Barack Obama
Michelle in Barack Obama opravljata še zadnje dolžnosti. Foto: Reuters

Predsednik v odhajanju je z medaljami nagradil umetnike, ki so pomembno prispevali k ameriški kulturi.

Letošnji nagrajenci Kennedyjevega centra, te nagrade podeljujejo od leta 1978, so ostali neznanka vse do gala sprejema. Nagrajence je razkril gostitelj večera Stephen Colbert, medalje pa jim je izročil predsednik Obama.

Gala dogodka so se udeležili številni znani obrazi, kot so Sean Penn, Gareth Brooks, Aretha Franklin, David Letterman, Diana Ross, Ringo Starr, Kevin Spacey ... zadnji je povedal, da je izredno ponosen, da je eno izmed priznanj prejel njegov cehovski kolega. Kot je povedal, si je 76-letni igralec priznanje še kako zaslužil, saj gre za kulturno ikono, ki je odigrala nepozabne vloge.

Igralec Bobby Canavale je na sprejemu povedal, da ga je prav Al Pacino navdušil nad igralstvom: "Mislim, da v zadnjih petih desetletjih ni igralca, ki ga ne bi pri delu navdihnil prav Al Pacino." Chris O'Donnell pa je povedal, da je ena največjih časti, ki mu je pripadla v življenju, da je v filmu Scent of a Woman zaigral ob Pacinu.

Nagrada za rockerje
Rockovska skupina The Eagles bi morala priznanje prejeti že lani, a so člani skupine Don Henley, Timothy B. Schmidt in Joe Walsh zaprosili za preložitev nagrade zaradi šibkega zdravja ustanovnega člana Glenna Freyja. Frey je umrl v 67. letu starosti januarja letos, na podelitvi priznanj so se spomnili tudi njega, Henley pa je povedal, da skupina ne bo nikoli več nastopila skupaj. Nekaj pesmi skupine so tako na gala večeru, posvečenem umetnikom, izvedli Bob Seger, Vince Gill in skupina Kings of Leon.

Med nagrajenci je tudi glasbenik James Taylor, venček njegovih uspešnic pa so na gala večeru izvedli Garth Brooks, Sheryl Crow in Darius Rucker.