Paul McCartney in Nancy Shevell sta se poročila danes. Foto: Reuters
Paul McCartney in Nancy Shevell sta se poročila danes. Foto: Reuters

Par je ob prihodu pred mestno hišo pomahal več zbranim oboževalcem. Temnolasa nevesta je nosila elegantno belo obleko, ki jo je oblikovala McCartneyjeva hčerka Stella, medtem ko je bil McCartney oblečen v temno moško obleko in kravato, na obrazu pa je nosil velik nasmešek.

Slovesnosti se je med drugim udeležil drugi preživeli član legendarnih The Beatles, bobnar Ringo Starr. Podrobnosti o slovesnosti sicer niso znane. Mediji so poročali, da je vlogo priče prevzel McCartneyjev mlajši brat Mike.

Današnja relativno tiha poroka je popolno nasprotje razkošju McCartneyjeve druge poroke z nekdanjim modelom Heather Mills leta 2002, ko je okoli 300 povabljencev napolnilo grad na Irskem. Ta zakon se je sicer končal leta 2008 po dolgotrajnem prerekanju na sodiščih.
69-letni McCartney, eden najuspešnejših piscev besedil skladb, se je prvič poročil leta 1969. Njegova prva žena Linda Eastman, s katero sta se poročila v isti mestni hiši kot danes s Shevellovo, je bila uspešna fotografinja in pevka v McCartneyjevi skupini Wings, umrla pa je za rakom na dojki leta 1998.

Nezgovorna nevesta
McCartney in Shevellova sta bila par štiri leta, maja pa sta se zaročila. Mediji Shevellovi sicer do zdaj niso posvečali prevelike pozornosti. "Stara sem čez 50 let. Delam. To je to. Nisem družabna in imam majhno skupino prijateljic. O tem ni kaj preveč za govoriti," je o sebi dejala 51-letna Shevellova.

Slednja ima sicer precej pod palcem, saj je dedinja očetovega prevozniškega podjetja, v katerem je podpredsednica. McCartneyjevo premoženje naj bi medtem po ocenah britanskega časnika Sunday Times doseglo 770 milijonov dolarjev.